search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 07:02
MENU CLOSE

Φωτιά στη Βοιωτία: Mεγάλο το πύρινο μέτωπο – Αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους

24.08.2023 23:14
Untitled design – 2023-08-24T230840.200
tvstar

Εν μέσω ισχυρών ανέμων, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και στη Βοιωτία όπου η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Το πύρινο μέτωπο δεν έχει ακόμη περιοριστεί ώστε να υπάρξει αισθητή βελτίωση της εικόνας. Τα πιο κρίσιμα σημεία εντοπίζονται αυτήν τη στιγμή στο Στείρι όπως και στο Κυριάκι.

Σε ό,τι αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Βοιωτία, στο Δίστομο βρίσκονται 38 πυροσβέστες, 18 οχήματα και από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 2 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Ένα από τα ελικόπτερα προερχόταν από την Τσεχία.

Στην περιοχή του Προδρόμου Βοιωτίας βρίσκονται 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Πολύ δύσκολο είναι το έργο για τα πεζοπόρα τμήματα καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία υπάρχει φλόγα λόγω της μορφολογίας του.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, εκδηλώθηκαν 69 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 104 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Στη Βοιωτία, οι αναζωπυρώσεις είναι εντονότερες στην περιοχή Βάγια της Υλίκης, ανατολικότερα της περιοχής Ζάλτσα, καθώς και στις περιοχές Στείρι και Κυριάκι.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Προσανάματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες βρέθηκαν στο σπίτι του δικηγόρου που συνελήφθη για εμπρησμό στον Αυλώνα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εντυπωσιακό βίντεο από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής – Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 06:56