search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:52
MENU CLOSE

Φωτιές: Προσανάματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες βρέθηκαν στο σπίτι του δικηγόρου που συνελήφθη για εμπρησμό στον Αυλώνα

24.08.2023 21:40
fotia-parnitha-21-new

Σε σύλληψη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, μετατράπηκε η προσαγωγή του 45χρονου που έγινε νωρίτερα στην περιοχή του Αυλώνα.

Για τον 45χρονο, που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, υπήρχαν πολλές αναφορές από κατοίκους ότι κινούνταν ύποπτα με το όχημά του στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή. Πρόκειται για δικηγόρο, τον οποίο η κάμερα τον έχει «συλλάβει» να περνάει από δρόμο του Αυλώνα στις 11:45 όταν ξέσπασε η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο. Στο όχημά του οι Αρχές εντόπισαν κιάλιαβαμβάκι και σπινθηριστή, με τις αστυνομικές Αρχές να πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι του.

Σημειώνεται πως έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ οι Αρχές είναι σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα καθώς χρειάζονται μαρτυρίες, προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία.

Eλεύθερος αφέθηκε ένας άλλος 45χρονος που είχε προσαχθεί στον Αυλώνα, τον οποίο οι αρχές εντόπισαν έξω από το αυτοκίνητο του να παρατηρεί με κιάλια μια εστία φωτιάς στην περιοχή.

Επίσης ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο 31χρονοι που προσήχθησαν στο Μενίδι ως ύποπτοι για εμπρησμό.

Τι βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του 45χρονου

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές.

Στο πλαίσιο αυτού του πλαισίου δράσης, σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης επάλληλων εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρείς ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα όπου χρειάζεται και όπου της ζητείται, με βασικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».

79 συλλήψεις για εμπρησμό εκ δόλου μέχρι τώρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπρησμών απάντησε τα εξής: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με βάση όσα είπε ο υπουργός. Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις. Προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας, θα καταλήξει και η Δικαιοσύνη θα αναλάβει. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 140 συλλήψεις και προσαγωγές, οι 79 εκ των οποίων αφορούν εμπρησμούς εκ δόλου. Έχουν αποκλειστική ποινή τα ισόβια και είναι όλα κακουργήματα. Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει έναν πολύ καταλυτικό ρόλο. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχουν χαθεί παρά τις εκκενώσεις, το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και σε όλους αυτούς που νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το πιο δύσκολο καλοκαίρι».

Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι από το Μάτι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, τόσο άδικα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι αυτονόητη κατάκτηση το 112 και τα σχέδια εκκένωσης όπως συνέβη στη Ρόδο με 20.000 ανθρώπους, στον Έβρο με 15.500 και στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης πριν φτάσει η φωτιά. «Μην το υποτιμάμε. Δεν υπήρχε και πλέον υπάρχει», υπογράμμισε.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης πως πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια με πολλές ταυτόχρονες εστίες. «Έχει αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι δεν κρύβεται. Διαχειρίζεται πολλές κρίσεις οι οποίες είναι παγκόσμιες. Δείτε τι συνέβη στο Μάουι όπου χάθηκαν 1000 άνθρωποι οι οποίοι ίσως να μη βρεθούν ποτέ», πρόσθεσε.

Είπε επίσης πως όταν έρθει η ώρα θα γίνει απολογισμός, πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με περισσότερα μέσα και πως αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση «μας υποχρεώνει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα».

Επανερχόμενος στους εμπρησμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους, είναι εκεί και επεμβαίνουν. «Οι άνθρωποι που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα είναι εγκληματίες των χειρότερων εγκλημάτων. Είναι αδιανόητο κάποιοι να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί και θα πάμε όλοι μαζί παρακάτω. Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Καρέ – καρέ το βίντεο ντοκουμέντο με τον πυροβολισμό του 29χρονου στο κεφάλι

Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα: Βελτιωμένη η εικόνα στην Πάρνηθα – Αγωνία για Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία – Μία σύλληψη στον Αυλώνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Περιορίζονται οι πολύ ισχυροί άνεμοι – Έρχονται μπόρες και καταιγίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:50