search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 09:48
MENU CLOSE

Φωτιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

24.08.2023 01:01
Untitled design – 2023-08-24T005913.402
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας θα δώσουν ολονύχτια μάχη στη φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές στη Φυλή και έφτασε στα όρια του Εθνικού Δρυμού στην Πάρνηθα ώστε να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα εκμεταλλευτούν τα μετεωρολογικά δεδομένα που επικρατούν σήμερα το βράδυ, δηλαδή τη μείωση της εντάσεως των ανέμων και τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας, που ξεπερνούν το 40-45%, ώστε να αναπτύξουν πλήρως τον σχεδιασμό τους.

Όλη την νύχτα οι δασοκομάντος με όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας θα δουλεύουν περιμετρικά την πυρκαγιά προκειμένου κατά τη διάρκεια της νύχτας να παραμείνει στα όρια που έχει κάψει, ούτως ώστε με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα να συνδράμουν προς την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική το μέτωπο της φωτιάς καίει μέσα σε ένα δύσβατο σημείο, σε μία χαράδρα, κοντά στη Μονή Κλειστών, χωρίς όμως να κινδυνεύει το μοναστήρι.

Στο σημείο επιχειρούν 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα συμπεριλαμβανομένης της δύναμης από τη Γαλλία και μέχρι το τελευταίο φως της χθεσινής ημέρας επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Αρτοποιός για Πάρνηθα: «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι»

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της φωτιάς στην Πάρνηθα εξέφρασε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Αρτοποιός, σημειώνοντας ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αρτοποιός τόνισε αρχικά ότι «είναι μια δύσκολη ημέρα και νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, διότι είναι πολλαπλά τα μέτωπα τα οποία έχουμε κληθεί από το πρωί και όλες αυτές τις ημέρες να αντιμετωπίσουμε. Εδώ μια μεγάλη υποσημείωση βέβαια: ότι όλα αυτά τα μέτωπα ξέσπασαν εν μέσω θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει από το Σάββατο τα ξημερώματα που ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη με αμείωτη ένταση».

«Το μέτωπο το οποίο μας απασχόλησε ιδιαίτερα και υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα ήταν αυτό στον Δρυμό της Πάρνηθας. Μπορούμε να πούμε, ότι κατά μεγάλο βαθμό έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος» πρόσθεσε.

Η τελευταία ενημέρωση της τροχαίας για την κυκλοφορία

00:00 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: Α) ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1) ΣΤΗ Λ. ΠΑΡΝΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΠΡΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑ, 2) ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡ. ΚΑΛΛΑΡΗ Β) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: 1) ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ, 2) ΣΤΗ Λ. ΠΑΡΝΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ”ERMITAZ HALL”, 3) ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΑΡΔΙΖΑΣ, 4) ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ Λ. ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ.

Διαβάστε επίσης:

Νύχτα αγωνίας στον Έβρο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη – Μάχη με τις φλόγες σε Ροδόπη και Καβάλα

Φωτιά στη Βοιωτία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μάχη με τις φλόγες στη Μονή του Οσίου Λουκά

ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που συνελήφθη για δωροληψία στη Ζάκυνθο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 09:39