search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:48
MENU CLOSE

Αυτόκλητος «σερίφης»: Από θύτης… θύμα – «Φοβήθηκα μην μας επιτεθούν»

26.08.2023 16:51
evros_metanastes_new

Από θύτης… θύμα εμφανίστηκε στην απολογία του ο αυτόκλητος «σερίφης» και ιδιοκτήτης του οχήματος που πρωταγωνιστεί σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ με τους μετανάστες στον Έβρο.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο Βασίλης Δεμίρης, συνήγορος του ιδιοκτήτη του οχήματος, «προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ως προς την επιβολή προσωρινής κρατήσεως».

Μέχρι τότε έχει επιβληθεί ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αφαίρεσης διαβατηρίου. 

Ο βασικός κατηγορούμενος υποστηρίζει πως δεν άσκησε ποτέ βία, δεν χρησιμοποίησε ποτέ οπλισμό, αλλά κάλεσε τις Αρχές.

Στην απολογία του, όπως δημοσιεύει το grtimes, φέρεται να υποστήριξε πως κράτησε τους μετανάστες εντός του τρέιλερ καθότι… φοβόταν μήπως του επιτεθούν: «Φοβούμενοι μην μας επιτεθούν, καθώς ήταν πολυάριθμοι και αντιδραστικοί, τους περιορίσαμε εντός του τρέιλερ και αναμέναμε την αστυνομία να καταφτάσει στο σημείο».

Επιπλέον, στην απολογία του – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – αρνήθηκε ότι ενήργησε με ρατσιστικά κίνητρα και επικαλέστηκε το γεγονός πως και ο ίδιος ήρθε ως μετανάστης στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια: «Στην Ελλάδα ήρθα πριν 30 χρόνια ως μετανάστης και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει οι άνθρωποι αυτοί. Προέβην σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όχι λόγω της καταγωγής τους αλλά λόγω της αξιόποινης πράξης που αποπειράθηκαν να τελέσουν. Το ίδιο θα έκανα σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν η ομάδα αυτή προερχόταν από την Αλβανία ή από άλλη χώρα της Ευρώπης , ακόμα και αν επρόκειτο για κάποιον συμπολίτη μου, φίλο ή συγγενή. Ο αδόκιμος χαρακτηρισμός “κομμάτια απευθυνόταν σε οποιονδήποτε ήταν έτοιμος να προξενήσει τόσο κακό σε άλλους ανθρώπους».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στον Έβρο: Ήχησε ξανά το 112 – «Απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή»

Φωτιές: Τα τελευταία 7 χρόνια έγινε «κάρβουνο» το 33% των δασών της Αττικής (Χάρτης)

Δυνατότητα βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος μέσω ΑΑΔΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:48