search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:48
MENU CLOSE

Ντρέπομαι που ζω με τέτοιους «Έλληνες», όχι για τη χώρα!

26.08.2023 09:58
MAKRYGIANNIS

Τα γεγονότα αγαπητοί μου, έλεγε ο Μακ Μίλαν, τα γεγονότα. Και η λογική – ακόμα καλύτερα με ευαισθησία, που θα ήθελε η Τζέιν Όστιν.

Ποια είναι τα γεγονότα με την περιβόητη ιστορία του ανθρώπου (…sic), ο οποίος «συνέλαβε», λέει η είδηση, 13 μετανάστες – όχι «λαθρο», εάν αποδεχόμαστε την απόφαση του Αρείου Πάγου – στην Αλεξανδρούπολη, επειδή θεώρησε (στην παρούσα φάση πρόκειται για ισχυρισμό και όχι για αυταπόδεικτα πράγματα) ότι ήταν εμπρηστές;

Γεγονός πρώτο:

Ένα, (αριθμός:1) άτομο, συνέλαβε 13 ανθρώπους. Οι οποίοι, κατά δήλωση του ιδίου κρατούσαν μαχαίρια και ήταν έτοιμοι να πυρπολήσουν ολόκληρη πόλη.

Ας το κάνουμε εικόνα:

Ένας άνθρωπος της καθημερινότητας, που δηλώνει επιχειρηματίας, αλλά δεν διαθέτει στρατιωτική, ή άλλη παρόμοια εκπαίδευση, βρήκε 13 αποφασισμένους εμπρηστές, που έκαναν επώδυνο ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων και οι οποίοι είχαν πάνω τους οπλισμό και όλα τα σύνεργα, που θα τους ενοχοποιούσαν και τους… ακινητοποίησε. Έτσι απλά! Και, αφού φώναξε άλλους δύο φίλους του, προφανώς και εκείνοι χωρίς στρατιωτική εκπαίδευση, τους συνέλαβε.

Και οι 13, αυτοί οι… αποφασισμένοι να καταστρέψουν τη χώρα εκτελώντας κάποιο «σχέδιο» – ποιος ξέρει ποιου και γιατί -, που είχαν και όπλα, παρέλυσαν και μόνο στην εμφάνιση του… επιχειρηματία και οικογενειάρχη. Δεν επιχείρησαν καν να αντισταθούν! Ούτε να τραπούν σε φυγή! Από τους 13, δεν επιχείρησε να τρέξει για να ξεφύγει! Διότι εάν το επιχειρούσαν έχοντας απέναντί του ένα άτομο, αν όχι σχεδόν όλοι, κάποιοι θα τα κατάφερναν. Αυτό λέει η λογική. Αλλά, μάλλον νόμισαν ότι ο επιχειρηματίας ήταν κάποιος… Τσακ Νόρις και παρέλυσαν. Μάλιστα.

Εδώ καιγόταν το σύμπαν στον Έβρο, οι 13 περίμεναν να κάνουν τη ζημιά!

Κι άλλη μία παρατήρηση επί του γεγονότος: Πόσο λογικό ακούγεται, να είναι 13 άτομα, επίδοξοι σαμποτέρ υποτίθεται, γύρω από έναν… «εμπρηστικό μηχανισμό», πίσω από σούπερ μάρκετ, στην καρδιά της πόλης; Χρειάζονται 13 άτομα για να φτιάξουν έναν μηχανισμό; ‘Ή, για φανταστείτε 13 άτομα να περιφέρονται σε μία πόλη με σκοπό να κάνουν μία τόσο σοβαρή παράνομη πράξη, έχοντας πάνω τους όλα τα σύνεργα για την εκτέλεσή της. Φοβερό σχέδιο, δεν λέω. Σαν να ξεκινάει μία συμμορία με τα πόδια από το Σύνταγμα, φορώντας μάσκες και κρατώντας όπλα και σάκους για να ληστέψει μία τράπεζα στην Ομόνοια. Έξυπνο, πράγματι! Και κυρίως λογικό! Δεν δίνουν τον παραμικρό στόχο! 

Γεγονός δεύτερο:

Ο επιχειρηματίας, αφού «συνέλαβε» τους 13 μετανάστες, τους στοίβαξε στο τρέιλερ του τζιπ του. Και τράβηξε βίντεο, στο οποίο κομπορρημονούσε, με μία αποτρόπαιη έπαρση, ότι έχει «25 κομμάτια»!!! Προσοχή, αναφερόταν σε ανθρώπους, ως «κομμάτια»!  

Δεν φώναξε την αστυνομία στον… τόπο του (φερόμενου) εγκλήματος, δεν τους πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα.

Τους περιέφερε ως τρόπαιο και διαφήμιζε την «πραμάτεια» του. Ήρεμος, χωρίς την παραμικρή ανησυχία, που είχε στο τρέιλερ 13 εγκληματίες – κατά δήλωσή του!

Όποιος δεν βλέπει αυτή την απάνθρωπη, βάρβαρη συμπεριφορά, δεν εξεγείρεται από την παραβίαση κάθε πολιτιστικού κώδικα και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μάλλον έχει τεράστιο θέμα και ανάγκη επαναπροσδιορισμού των αρχέγονων αξιών της κοινωνίας μας.

Γεγονός τρίτο:

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του επιχειρηματία και των δύο συνεργών του, όπως ήταν απολύτως λογικό, αλλά και εναντίον των 13 μεταναστών, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για απόπειρα εμπρησμού και κατοχή υλών, προς τούτο.

Κατ’ αρχάς, άσκηση δίωξης δεν σημαίνει ενοχή. Διότι βλέπω κάποιους να ερμηνεύουν ως καταδικαστική απόφαση την άσκηση δίωξης σε βάρος των 13 μεταναστών, ενώ προσπερνούν με ευκολία και αδιαφορία την περίπτωση του επιχειρηματία. Ως εκείνος να έκανε κάτι φυσιολογικό.

Και τρεις παρατηρήσεις ακόμα παρατηρήσεις:

Πρώτη: Τα αδικήματα για το οποία κατηγορείται ο κυνηγός κεφαλών και οι συνεργοί του είναι αυταπόδεικτα, φρόντισε ο ίδιος με το βίντεο που έφτιαξε να δώσει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Τα αδικήματα περί απόπειρας εμπρησμού που κατηγορούνται οι 13 πρέπει να αποδειχθούν, δεν αρκεί η μαρτυρία ενός άλλου κατηγορουμένου.

Δεύτερη: Αντιλαμβάνομαι τη θέση ενός δικαστικού λειτουργού, που έχει μπροστά του μία τέτοια υπόθεση. Στην οποία μεταξύ άλλων συμβαίνει και το εξής: Τρεις άνθρωποι καταθέτουν ότι είδαν κάποιους (τους 13) να είναι έτοιμοι για εγκληματική πράξη. Το πιο λογικό και αναμενόμενο σε αυτή την περίπτωση είναι ασκείς δίωξη σε όλους κι ας τα βρουν παρακάτω.

Τρίτη: Να θυμίσω πόσες περιπτώσεις δίωξης και συλλήψεων (λέω για κανονικές, από την Αστυνομία, όχι από καουμπόηδες της φακής) πήγαν… κουβά; Ας μη θυμίσω και κλαίμε… ινδιάνικα στη Νέα Σμύρνη ή πάμε για… σουβλάκια στην Πανόρμου.

Κι ένα ερώτημα, μετά απ’ όλα αυτά: Όσοι αντιδρούν και επικρίνουν ρατσιστικές συμπεριφορές το κάνουν από μία «ευαισθησία», που σώνει και καλά είναι «επαγγελματική»;

Πρέπει να αισθάνεται κανείς ένοχος, αν έχει ευαισθησία; Είναι η αναισθησία προτέρημα και δεν το έχουμε καταλάβει; Διότι το αντίθετο της ευαισθησίας είναι η αναισθησία και όχι μία δήθεν λογική, όπως θέλουν να εμφανίζουν κάποιοι.

Αλλά, θα μου πείτε, κατηγορήθηκαν ως «ευαίσθητοι» όσοι επέκριναν την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις. Για ένα κορυφαίο θέμα Δημοκρατίας. Εδώ, που έχουμε να κάνουμε με… «ξένους», δεν θα επιστρατευτεί η καραμέλα περί «ευαισθητούληδων»;

Ε, λοιπόν!  

Για όσους, με τόση ευκολία υιοθετούν τα ληρολογήματα και τις θεωρίες περί υβριδικού πολέμου, ξένου δακτύλου, υπονόμευσης από πράκτορες και άλλα παρανοϊκά, 

Για όλους αυτούς, που καταπίνουν αμάσητο και ενίοτε επικροτούν και αναπαράγουν, το ρατσιστικό παραλήρημα και τις αχρείες συμπεριφορές, τη διασπορά μίσους και τη διολίσθηση στις ακροδεξιές ρητορικές και μεθόδους,  

Για όλους εκείνους, που ανέχονται τη μετατροπή την κοινωνίας μας σε ζούγκλα, με ανεξέλεγκτους αυτόκλητους σωτήρες και τάγματα διαφόρων ειδών,

Για όλους αυτούς τους Έλληνες και «Έλληνες», ντρέπομαι που μοιράζομαι την ίδια χώρα… αλλά η χώρα δεν είναι δική τους…. ούτε καν θα τους αναγνωρίσω το δικαίωμα ότι εκπροσωπούν κάτι σημαντικό από τούτη τη χώρα…

Οι φορείς τους μίσους και οι πατριδέμποροι δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα του πολιτισμού, των ανοιχτών μυαλών και της μεγάλης καρδιάς…

Για κάθε ορδή τέτοιων Ελλήνων και «Ελλήνων», υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι, που κάνουν τη χώρα φωτεινή και πολιτισμένη… θα υπάρχουν πάντα οι γιαγιάδες της Λέσβου, μα και άνθρωποι που ήρθαν από κάθε γωνιά της γης, έφτιαξαν τη ζωή τους εδώ και τιμούν αυτόν τον τόπο – χωρίς την ανάγκη κάποιου «ξεχωριστού» δήθεν, DNA…

ΥΓ: Ακούω πολλούς να επικαλούνται το άρθρο 275 του ΠΚ περί του δικαιώματος των πολιτών να συλλαμβάνουν «δράστες» παράνομων πράξεων – είναι η υπερασπιστική γραμμή του κυνηγού κεφαλών – αλλά πιθανόν ξεχνούν πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το θέμα και η χρήση του συγκεκριμένου άρθρου. Θυμίζω απλώς ότι τον Δεκέμβριο του 2021, 11 άτομα αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», συνέλαβαν επικαλούμενο και το άρθρο 275, γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο της Πιερίας και τον μετέφεραν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα! Στη συνέχεια καταδικάστηκαν, αλλά ουδείς εχέφρων θα μιλούσε με ευκολία για τη νομική δυνατότητα να συλλαμβάνουμε ο ένας τον άλλον – εκτός από κατηγορούμενο ήδη «σερίφη» του Έβρου.

Διαβάστε επίσης:

Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση ή συγκεντρωτική διακυβέρνηση το διακύβευμα των εκλογών του Οκτωβρίου

Καταστροφές και «σχέδια ανασυγκρότησης» – Το παράδειγμα της Εύβοιας

ΔΕΝ «ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:47