search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:40
MENU CLOSE

Europa – Conference League: «Σφραγίζουν» την πρόκριση Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

31.08.2023 11:55
olympiakos_paok_new

Έτοιμοι να σφραγίσουν την πρόκριση στους ομίλους Europa League και Conference League αντίστοιχα, κόντρα σε Τσουκαρίτσκι και Χαρτς, είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά την επικράτησή του επί της Τσουκαρίτσκι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 3-1.

Ωστόσο, παρά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ καλείται να παρουσιαστεί σοβαρή στον (21:00, Mega) αγώνα ρεβάνς, προκειμένου να τελειώσει τη… δουλειά και να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης στην κλήρωση της Παρασκευής (1/9). Ακόμη ένα πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο αγώνας ρεβάνς δεν διεξάγεται στην έδρα της Τσουκαρίτσκι στο Βελιγράδι, καθώς το γήπεδό της δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA, αλλά στο «Γκράντσκι Στάντιον Ντουμπότσιτσα» της πόλης Λέσκοβατς, η οποία απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από τη σερβική πρωτεύουσα.

Ο Ισπανός τεχνικός για την 11άδα δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα αναφορικά με τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Φάληρο (όπου βέβαια θα λείψει λόγω καρτών ο Κίνι οπότε υπάρχει η εκδοχή με Βρουσάι αριστερά και Ροντινέι δεξιά). Δυνατός υποψήφιος για βασικός είναι και ο Αργεντίνος χαφ, Εσε.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Τσουκαρίτσκι (Ιγκόρ Μάτιτς): Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμπιτιτς, Ρόγκαν, Ντότσιτς, Κόβατς, Σισοκό, Στάνκοβιτς, Ιβάνοβιτς και Εντιαγέ.

Ολυμπιακός (Ντιέγο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Βρουσάι, Έσε, Καμαρά, Μπιέλ, Φορτούνης, Μασούρας και Ελ Καμπί.

ΠΑΟΚ: «Κλειδώνει» τους ομίλους στην Τούμπα

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, έχοντας αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης έπειτα από τη νίκη του με 2-1 στο Εδιμβούργο, υποδέχεται στην κατάμεστη Τούμπα (20:30, NS PRIME) τη Χαρτς, με φόντο την είσοδο στους ομίλους του UEFA Europa Conference League.

Στο «Τάινκαστλ», τη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες έκανε το υπέροχο γκολ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 75ο λεπτό. Νωρίτερα, οι «καρδιές» είχαν προηγηθεί από το 9΄ με το πέναλτι του Λόρενς Σάνκλαντ, για να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο τρία λεπτά αργότερα ο Στέφαν Σβαμπ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, συνέχισε την Κυριακή (27/8) τις νικηφόρες εμφανίσεις της, κερδίζοντας με 2-1 την Κηφισιά. Το γκολ του 17χρονου Στέφανου Τζίμα και το αυτογκόλ του Λούκα Τσάπμαν έδωσαν το δεύτερο «τρίποντο» σε ισάριθμα ματς για τη Super League στον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος προπονητής αναμένεται να επαναφέρει τους «βασικούς» στη ρεβάνς με τους Σκωτσέζους.

Ο Σουαλιό Μεϊτέ, ο οποίος αποκτήθηκε προ ημερών, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Φιλίπε Σοάρες παραμένει τραυματίας, ενώ δύσκολα θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα οι Τόμας Μουργκ και Αλί Σαμάτα. Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ διεκδικεί θέση στα χαφ, ενώ δύσκολα θα αλλάξει η τριάδα των Ζίβκοβιτς, Τάισον και Γιάννη Κωνσταντέλια πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Αρκετές αλλαγές έκανε στο κυριακάτικο ματς και ο Φράνκι ΜακΑβόι, αλλά η Χαρτς το πλήρωσε, καθώς γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Νταντί, για την 3η αγωνιστική της Premier League της Σκωτίας. Ήταν η δεύτερη σερί ήττα για τις «καρδιές» που, ωστόσο, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και θα τα παίξουν όλα για όλα στη Θεσσαλονίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης στην Τούμπα θα είναι ο Ισπανός Γκιγιέρμο Κουάδρα. Υπενθυμίζεται πως δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Οι  πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας.

ΧΑΡΤΣ (Φράνκι ΜακΑβόι): Κλαρκ, Οφιά, Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Όντα, Ντένχολμ, Ντέβλιν, Κοχρέιν, Σάνκλαντ, Μπόις.

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Εκτός ομίλων και η AEK- Έχασε από την Αντβέρμπ (1-2) και συνεχίζει στο Europa League (Video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρο «αντίο» στο US Open – Αποκλεισμός μετά την ήττα από τον Στρίκερ

Λουίς Ρουμπιάλες: Νέο βίντεο μετά το «Kissgate» δείχνει την Ερμόσο να γελάει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:36