search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:07
MENU CLOSE

Μουντομπάσκετ: «Τελικός» για την Εθνική κόντρα στη Λιθουανία με φόντο τους «8»

01.09.2023 11:28
greece basketball

Μετά την τεράστια ανατροπή και τη νίκη στον πρώτο «τελικό» με τη Νέα Ζηλανδία, και την εξασφάλιση μιας θέσης στο προολυμπιακό τουρνουά του 2024, η Εθνική Ανδρών είναι πανέτοιμη για την πρεμιέρα της Β’ φάσης της διοργάνωσης με στόχο την πρόκριση στους «8» του Μουντομπάσκετ.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα (1/9, 15:40, ΕΡΤ1) την Λιθουανία, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Μουντομπάσκετ, πριν τον τρίτο «τελικό» με το Μαυροβούνιο, το οποίο σίγουρα είναι πιο βατός αντίπαλος. 

Οι Λιθουανοί θα παραταχθούν αήττητοι απέναντι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετρώντας το «3 στα 3» στην Α’ φάση των ομίλων (μετέφεραν τα αποτελέσματα τους στη Β’ φάση), απέναντι σε Αίγυπτο, Μεξικό και Μαυροβούνιο. Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις, μάλιστα, μόνο αδιάφορη δεν θα παραταχθεί απέναντι στην Ελλάδα, καθώς με νίκη «κλειδώνει» τη συνέχεια της στη διοργάνωση, εξασφαλίζοντας θέση στην οκτάδα

Ωστόσο, το σημερινό, απέναντι στην Εθνική Ανδρών, θα είναι το πρώτο δυνατό «εμπόδιο» της Λιθουανίας, η οποία παρά τις σημαντικές απουσίες της, είναι μία συμπαγής και σκληρή ομάδα, με έφεση στη συγκομιδή των ριμπάουντ (είναι πρώτη στη σχετική λίστα με μέσο όρο 48 ανά αγώνα). Παράλληλα, οι «δίδυμοι πύργοι» Βαλαντσιούνας-Μοντεγιούνας μέσα στη ρακέτα, σίγουρα πονοκεφαλιάζουν τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Δημήτρη Ιτούδη.

Η «γαλανόλευκη» από την άλλη είναι αποφασισμένη και αν δείξει αυταπάρνηση, ομαδικότητα και αμυντική συνοχή, στοιχεία που ξεχώρισαν στην ανατροπή με τη Νέα Ζηλανδία, δεν έχει να φοβηθεί κάτι… Με νίκη η Ελλάδα θα έχει κάνει το πρώτο και άκρως σημαντικό βήμα, καθώς το Μαυροβούνιο (ρεκόρ 2-1 όπως και η Εθνική) που ακολουθεί δεν φοβίζει, ενώ έχοντας κάμψει την αντίσταση της Λιθουανίας θα παραταχθεί με γεμάτα τα ψυχικά αποθέματά της. 

Οι διαιτητές της σημερινής κρίσιμης αναμέτρησης θα είναι όλοι Ευρωπαίοι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η FIBA, στο ματς θα σφυρίξουν οι Μανουέλ Ματσόνι (Ιταλία), Μάρτινς Κοζλόφσκις (Λετονία) και Κερέμ Μπακί (Τουρκία).

Ο πρώτος είχε διευθύνει και τους δύο προηγούμενους αγώνες της ελληνικής ομάδας, απέναντι σε ΗΠΑ (81-109) και Νέα Ζηλανδία (83-74).

Ο δεύτερος ήταν στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2017 στις ήττες από Σλοβενία (72-78) και Φινλανδία (77-89) στο Ελσίνκι.

Ο τρίτος ήταν στη νίκη επί της Τσεχίας (94-88) για τους «16» του Ευρωμπάσκετ του 2022 στο Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης:

Στο Europa League και ο Ολυμπιακός μετά από ΑΕΚ και ΠΑΟ, στο Conference ο ΠΑΟΚ – Oι πιθανές αντίπαλοι, σήμερα οι κληρώσεις

Conference League: Πρόκριση… διά περιπάτου ο ΠΑΟΚ – Νίκησε 4-0 στην Τούμπα τη Χαρτς

Europa League: Με επίδειξη δύναμης στους ομίλους ο Ολυμπιακός – Νίκησε 0-3 στη Σερβία την Τσουκαρίτσκι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07