search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:11
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel: 200 εκατ. θα στοιχίσει η αποκατάσταση του σιδηροδρόμου

20.09.2023 10:59
treno new

Πολύ χρόνο – μια διετία τουλάχιστον – και πολλά χρήματα -περίπου 200 εκατ. ευρώ – θα στοιχίσει η αποκατάσταση της λειτουργίας της πολύπαθης γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης του σιδηροδρόμου

Πρόκειται για 180 χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου που πνίγηκαν στη λάσπη, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel με τον OΣΕ να προσπαθεί από προχθές μετέσσερις αναδόχους να αποκαταστήσει προσωρινά κομμάτι του δικτύου, στο τμήμα καθόδου Δομοκού – Λάρισας.

Αυτό επισήμανε ο Παναγιώτης Τερεζάκης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, στο 6o Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2023.

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, πάντως, αναφέρθηκε σε ολοκληρωτική καταστροφή σε 50 χιλιόμετρα του δικτύου, σημειώνοντας ότι εκτός της υποδομής και της επιδομής, εκτός λειτουργίας έχει βγει και η τηλεδιοίκηση σε αυτην την περιοχή.

«Οι υποδομές έχουν διαλυθεί κυριολεκτικά. Χάσαμε και δύο κέντρα interlocking το ένα του Δομοκού, το οποίο είχε παραδοθεί πριν 20 μέρες και άλλο ένα στον Παλαιοφάρσαλο που έλεγχε την περιοχή μέχρι τη Λάρισα. Είναι πλήρως κατεστραμμένα. Δεν μπορούν να αναταχθούν. Πάμε για σχεδιασμό προμήθειας καινούριου συστήματος», είπε ο κ. Τερεζάκης.

Οσον αφορά τη χρηματοδότηση για την ανάταξη και συντήρηση του ΣΔΙΤ Β. Ελλάδας, ο κ. Τερεζάκης παραδέχθηκε πως «δυστυχώς δεν είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά μόνο μέσω ΕΣΠΑ. Είναι ένα project που ανέρχεται στα 420 εκατ. για συντήρηση 20 χρόνια».

Διαβάστε επίσης

Πύλος: Εντοπίστηκε σκάφος με 90 πρόσφυγες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης (video)

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται στα τέλη Σεπτεμβρίου κακοκαιρία που θα θυμίζει «Daniel»

Αιγάλεω: Η αλληλεγγύη απέτρεψε έξωση πενταμελούς οικογένειας από τα ΜΑΤ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:11