search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:40
MENU CLOSE

Klarna: Ετοιμάζει νέες συνεργασίες και εκτός λιανεμπορίου – «Τρέχει» με διψήφια ανάπτυξη το 2023

20.09.2023 15:32
klarna

Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης κινείται στην ελληνική αγορά η σουηδική εταιρεία fintech Klarna που παρέχει διαδικτυακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και συνεργάζεται με περίπου 1600 ελληνικές επιχειρήσεις μεταξύ αυτών και μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες όπως τα Public και τα Zakcret.

Οι επιχειρήσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους ως επιλογή πληρωμής την Klarna, με το μοντέλο «buy now, pay later» η οποία στον ένα περίπου χρόνο λειτουργίας της στην χώρα μας έχει καταφέρει να εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 240.000 καταναλωτές.

Εκτός της ανάπτυξης με διψήφια ποσοστά τόσο σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις όσο και σε μοναδικούς χρήστες, η εταιρεία σχεδιάζει νέες υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών με στόχο την είσοδο σε νέες δραστηριότητες, πέρα δηλαδή από το λιανεμπόριο όπως η συνεργασία που ήδη βρίσκεται «στα σκαριά» με το Airbnb.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεση των καταναλωτών μέσα στον Οκτώβριο και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν οι χρήστες του Airbnb τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά.

Επίσης, η εταιρεία θέλει να μπει και σε άλλες υπηρεσίες πληρωμών, ψηφιακών είτε μέσα στα καταστήματα, όπως για παράδειγμα είναι το κλείσιμο εισιτηρίων για μεταφορές, θεάματα και ξενοδοχεία, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ κλπ.

Επίσης, η Klarna έχει στόχο να εντατικοποιήσει τη δυνατότητα ψηφιακών πληρωμών και μέσα στα καταστήματα και όχι μόνο μέσω των e-shop κάτι που μέχρι σήμερα γίνεται πιλοτικά σε κάποια σημεία πώλησης των Public και Zakcret.

Δεν αποκλείεται, εξάλλου, και κάποια συνεργασία και με εταιρείες που, ήδη, δραστηριοποιούνται ηλεκτρονικά με τις υπηρεσίες σούπερ μάρκετ όπως η Wolt ή η e-food, χωρίς αυτό να διευκρινίζεται πότε θα γίνει ακριβώς.

Γενικότερα η Klarna βρίσκεται πολύ κοντά στο να μπει σε ένα κομμάτι που χρησιμοποιείται από το σύνολο σχεδόν των καταναλωτών σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση, γεγονός που θα τη βάλει σε ένα ακόμα πιο ευρύ πεδίο δραστηριοποίησης από ό,τι το λιανεμπόριο που συνδέεται κυρίως με είδη ρουχισμού, υπόδησης και ηλεκτρικών.

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή μέσα στο σχολείο – «Σκότωσέ τον», σοκάρει το βίντεο (Video)

Ακρόπολη: Τουρίστρια «πιάστηκε στα πράσα» να κλέβει μάρμαρα – «Είχαν αποκολληθεί, δεν έκανα ζημιά»

Θεσσαλία: «Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα», λέει η Ζέτα Μακρή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:39