search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει ψυχή στο συλλαλητήριο» – ΚΚΕ: «Είσαι υπουργός νούμερο»

21.09.2023 13:52
georgiadis-12-new

Στην αντεπίθεση θέλησε να περάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τα σφοδρά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας αξιοθρήνητες τις κινητοποιήσεις. Ο υπουργός Εργασίας σχολίασε πως ενώ το νομοσχέδιο φορά στον ιδιωτικό τομέα, η απεργία έγινε από εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, πυροδοτώντας αντιδράσεις. 

«Υπάρχει αλληλεγγύη, για αυτό έγινε η απεργία από την ΑΔΕΔΥ», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη και την κυβέρνηση να μην λοιδορεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Για πανικοβλημένο υπουργό έκανε λόγο ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. 

«Πηγαίνετε έξω να δείτε μια μεγαλειώδη πορεία», είπε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ειρωνευόμενος όλους όσοι διαδήλωσαν, για να προσθέσει πως «δεν υπάρχει ψυχή έξω» και πως οι μόνοι που κατάλαβαν ότι έγινε απεργία ήταν οι οδηγοί που ταλαιπωρήθηκαν από τους δρόμους που έκλεισαν «για την απεργία που δεν έγινε». 

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε φιλεργατικό το νομοσχέδιο και επέμεινε πως δεν καταργείται το 8ωρο και το πενθήμερο. Σημείωσε δε, πως η συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων ήταν τριπλάσια, γεγονός που θα έπρεπε να προβληματίσει τους διοργανωτές της σημερινής συγκέντρωσης. 

Τα λεγόμενα του πυροδότησαν αντιδράσεις και σφοδρή σύγκρουση με τον Γιώργο Μαρίνο από το ΚΚΕ, που τον αποκάλεσε “υπουργό νούμερο”. “Τι τον κόφτει τον Μαρίνο τι κάνει ένας εργαζόμενος σε εταιρία αναψυκτικών; Τι σε κόφτει εσένα κύριε; Είδατε κανέναν εργαζόμενο σε μεγάλη επιχείρηση που δεν δούλεψε; Δούλεψαν όλοι γιατί οι ίδιοι οι εργάτες δεν απήργησαν, γιατί θέλουν το νομοσχέδιο επειδή θα πληρώνονται καλύτερα… Όσο φωνάζετε, εμείς αυξάνουμε εισοδήματα εργαζομένων”, είπε. Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε ακόμη, στην ομιλία του στοιχεία από την απεργία των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία, λέγοντας πως όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια λειτούργησαν.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Εξευτελίζεστε για άλλη μία φορά! Περίγελως για άλλη μία φορά!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Γεωργαντάς): Δεν σας τιμά από την αριστερά πλευρά αυτό που γίνεται αυτήν τη στιγμή. Τι ακριβώς θέλετε να το κάνουμε εδώ μέσα; Για εξηγήστε μου. Θα έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε. Παρακαλώ, κύριε συνάδελφε, καθίστε κάτω. Να μάθετε να σέβεστε τους κανόνες. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ένας Υπουργός-νούμερο! Είμαστε πολλά χρόνια εδώ! Δεν μπορείτε να εξευτελίζετε ένα κόμμα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Γεωργαντάς): Καθίστε κάτω! Το Προεδρείο θα σας ανακαλέσει στην τάξη. Παρακαλώ καθίστε κάτω! Το Προεδρείο έχει τη δυνατότητα να επιβληθεί. Θα έχετε τη δυνατότητα να μιλήσετε.

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης: Συνεχείς επαφές στη Νέα Υόρκη – Ποιους θα συναντήσει

ΣΥΡΙΖΑ: «Πινγκ πονγκ» Κασσελάκη – Αχτσιόγλου και όλοι εναντίον όλων

Πυρά στη Βουλή κατά της κυβέρνησης για το εργασιακό νομοσχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:47