search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 23:19
MENU CLOSE

Πυρά στη Βουλή κατά της κυβέρνησης για το εργασιακό νομοσχέδιο

21.09.2023 12:29
vouli new

Εντάσεις εκτός και εντός Βουλής πυροδοτεί το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τη στήνουν στα … τρία μέτρα, κατηγορώντας τη ότι καταργεί δικαιώματα χρόνων, νομιμοποιώντας τη μαύρη εργασία. 

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα διεξαχθεί αύριο και ζήτησε, όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ, την απόσυρση του νομοσχεδίου. 

«Πρόκειται για το χειρότερο νομοσχέδιο της μεταπολίτευσης για τα εργασιακά», ανέφερε ο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Γαβρήλος, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί κόλαφο για τους εργαζόμενους, καθώς νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, καταργώντας  το 8ωρο εργασίας, την πενθήμερη εργασία και την Κυριακάτικη αργία, ενώ θεσμοθετεί τον εργαζόμενο «λάστιχο». 

Αναφερόμενος στην τροπολογία που προβλέπει το «ξεπάγωμα» των τριετιών, έκανε λόγο για απόπειρα υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών, καθώς-όπως είπε- με τρία «ναι μεν αλλά» που ουσιαστικά ακυρώνουν τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης. 

Για κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, νομοθέτηση της ανασφάλειας και δημιουργίας συνθηκών γαλέρας έκανε λόγο ο Ανδρέας Πουλάς από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ολέθριο και απάτη την τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών. 

Από την Ελληνική Λύση η Μαρία Αθανασίου επέκρινε την κυβέρνηση ότι καταστρατηγεί το δικαίωμα ανάπαυσης των εργαζομένων τις Κυριακές, ενώ από τη Νίκη ο πρόεδρος της Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κομίζει καμία πολιτική για νέες θέσεις εργασίας, για μείωση της ανεργίας και για βελτίωση των όρων εργασίας. «Τοξικό και κοινωνικά ταξικό», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Αλέξανδρος Καζαμίας από την Ελληνική Λύση. 

Διαβάστε επίσης

Στεφανος Κασσελάκης: «Όταν η Αχτσιόγλου ζητούσε ντιμπέιτ εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο Κασσελάκης εξακολουθεί να μην καταδικάζει τις επιθέσεις» – Αιχμές για σιωπή Κασσελάκη από Φίλη και Ραγκούση (videos)

Δεν παραιτούνται από βουλευτές Ηλιόπουλος και Ακρίτα – «Είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 23:17