search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:38
MENU CLOSE

Μαρινάκης για ΟΑΚΑ: Η κυβέρνηση εγκαλείται για το ότι έκανε το αυτονόητο

02.10.2023 14:06
marinakiss

Στον προληπτικό χαρακτήρα των ελέγχων που έθεσαν… εκτός το Ολυμπιακό Στάδιο επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κυβέρνηση και ερωτηματικά σχετικά με τη συντήρηση των έργων του Σαντιάγκο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφού προανήγγειλε σχετική ενημέρωση για το θέμα από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, εξέφρασε την απορία, γιατί η αντιπολίτευση, η οποία, μάλιστα, είχε κυβερνήσει τη χώρα, εγκαλεί την νυν κυβέρνηση επειδή έπραξε το αυτονόητο και προχώρησε σε ελέγχους στατικότητας των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, τονίζοντας, παράλληλα, ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων δημοσιοποιήθηκαν άμεσα και ότι θα υπάρξουν και νέοι έλεγχοι από το ΤΕΕ και το ΕΜΠ.

Μάλιστα, ανέφερε ότι 32 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα χρησιμοποιηθούν για των έλεγχο στατικότητας όλων των σχολικών κτιρίων της χώρας, και άλλα 170 εκατομμύρια θα διατεθούν για τον στατικό έλεγχο των γεφυρών της χώρας, ενώ προσέθεσε ότι από τον περασμένο Αύγουστο υπάρχει ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο για να ανοίξει κάποιο γήπεδο για οιαδήποτε δραστηριότητα θα πρέπει να έχει άδεια στατικότητας και πυρασφάλειας. Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση κινείται προληπτικά και ότι η κριτική που δέχεται δεν έχει κάποια βάση.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ακρίβειας, με αφορμή και την έναρξη της πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι, εκτός από στοχευμένα μέτρα, τα οποία αφορούν κυρίως τους πιο αδύναμους, θα συνεχίσει να στηρίζει το σύνολο της κοινωνίας, αν και απέκλεισε η επιδότηση στο πετρέλαιο να γίνεται στην αντλία. Επανέλαβε, δε, ότι εκτός από τις επιδοματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, η κυβέρνηση επιμένει στα μόνιμα μέτρα αύξησης του εισοδήματος των πολιτών, καθώς, όπως είπε, μειώνουν τις συνέπειες των κρίσεων – μίλησε για την μεγαλύτερη πληθωριστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών – και μετά το πέρας του διασφαλίζουν την αύξηση του εισοδήματος.

Επισήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει ή έχει συμπεριλάβει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού όλα τα μέτρα που έχει εξαγγείλει για το 2024, χωρίς, παράλληλα, να προχωρήσει σε αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων, κάτι που, όπως παρατήρησε, συμβαίνει σε οικονομίες ισχυρότερες της Ελλάδας. Ο Π. Μαρινάκης υποστήριξε ότι οι καλές ειδήσεις για την πορεία της οικονομίας (όπως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας) διασφαλίζουν ότι βρισκόμαστε σε τροχιά αύξησης του εισοδήματος των πολιτών, παρά τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε λόγω του πληθωρισμού.

Σημείωσε, δε, ότι «ο πληθωρισμός, αν και αποκλιμακώνεται, συνεχίζει να παραμένει υψηλός διεθνώς. Παρά το ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, η ελληνική οικονομία παραμένει ανθεκτική. Ο πληθωρισμός για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 4,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ για την Ελλάδα στο 2,4%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat», ενώ υπογράμμισε ότι «σημαντικό ζήτημα παραμένει ο πληθωρισμός των τροφίμων, ο οποίος αν και σε υψηλά επίπεδα, βαίνει μειούμενος», επαναλαμβάνοντας ότι «οι μόνιμες παρεμβάσεις είναι και οι πιο σημαντικές γιατί αυτές είναι που θα μείνουν ακόμα και όταν οι κρίσεις θα φύγουν».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμενος στη συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τη στήριξή του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Π. Μαρινάκης τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται, λέγοντας ότι η ΝΔ έχει δηλώσει την υποστήριξή της μόνο στους 13 υποψήφιους Περιφερειάρχες και τους υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, και τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει εκφράσει την υποστήρική της στον Αχ. Μπεο. Πάντως, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται και τόνισε με νόημα ότι «όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:37