search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:59
MENU CLOSE

Netflix: Ο λόγος για τον οποίον θέλει να «μιλά» ελληνικά – Σε ώριμο σημείο οι επαφές για συμφωνία με τον ΑΝΤ1

03.10.2023 14:03
netflix_app

Φλερτ με την ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή φαίνεται ότι έχει αρχίσει από το Netflix σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμάται, να συγκρατήσει συνδρομητές από την Ελλάδα, έπειτα από την τάση απομάκρυνσης από την παγκόσμια OTT υπηρεσία που επέφερε το τέλος του μοντέλου κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης σε περισσότερες -εξωοικιακες- συσκευές ανά συνδρομητή.

Η ιντερνετική πλατφόρμα διαρκούς ροής περιεχομένου έχει ανοίξει κύκλο συζητήσεων με τον Όμιλο ΑΝΤ1 οι οποίες, λέγεται, πως δεν απέχουν πολύ από την οριστικοποίηση συμφωνίας.

Εφόσον «σφραγιστεί» η συνεργασία, η πρώτη παραγωγή η οποία θα «ανέβει» στο Netflix θα είναι η πολυδάπανη δραματική σειράς εποχής «Η μάγισσα», έπειτα από την ολοκλήρωση μετάδοσης των επεισοδίων της στον ΑΝΤ1.

Στην διεθνή πλατφόρμα θα κατευθυνθούν επίσης οι σειρές «Στα τέσσερα» και «Σώσε με» του ΑΝΤ1+ που έχουν ήδη προβληθεί και στο γραμμικό κανάλι.

Στην εγχώρια αγορά των συνδρομητικών παρόχων προηγείται η Cosomote TV με 648.000 συνδρομές από τις οποίες οι 460.000 προέρχονται από την  στρίμινγκ υπηρεσία της. Η Nova ανακοίνωσε 424.000 συνδρομητές, στους οποίους περιλαμβάνονται νέοι πελάτες και οι παλιοί συνδρομητές της Wind Vision.

Το «αποτύπωμα» του Netflix  στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί το α’ εξάμηνο του 2023. Η συνδρομητική πλατφόρμα κατέχει το 37% (έναντι 40%  στο τέλος του 2022) από την πίτα της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του JustWatch (διαδικτυακός κόμβος ο οποίος συγκεντρώνει όλες τις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που προσφέρονται από όλες τις Δικτυακές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες σε μία χώρα, παρακολουθώντας παράλληλα τις διακυμάνσεις της συνδρομητική αγοράς)  με το Prime Video της Amazon να κατέχει το 34%, ενώ ακολουθεί το Disney+ με 17% και το Apple Tv με 6%. Το Netflix έχει περίπου 600.000 χρήστες, σύμφωνα με υπολογισμούς, καθώς η ΟΤΤ υπηρεσία δεν δημοσιεύει στοιχεία για τη χώρα μας.

Στο Netflix έχουν ήδη ανέβει  η σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπανακαλιάτη, η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, οι ταινίες του Γιάννη ΣμαραγδήEl Greco», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και  «Καζαντζάκης»), η «Ευτυχία», του Άγγελου Φραντζή, για τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη και η τριλογία του «The Bachelor» του Γιάννη Παπαδάκου.

Διαβάστε επίσης:

«Έρωτας Φυγάς»: Ο Μάρκος ζητά εκδίκηση (photos/video)

Σασμός – Spoiler: Ένα σατανικό σχέδιο και μια αποκάλυψη τινάζουν τα πάντα στον αέρα (Video)

Fame Story: Ο Νίνο εξηγεί γιατί αποχώρησε και διαψεύδει τον Ανδρέα Μικρούτσικο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:58