Η Κνεσέτ εγκρίνει την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης - Δεν συμμετέχει ο Λαπίντ: «Να φύγουν οι εξτρεμιστές πρώτα»
Η Κνεσέτ ενέκρινε τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, με μέλη τους Μπένι Γκαντζ, Γκάντι Αϊσενκότ, Γκίντεον Σάαρ, Τσίλι Τρόπερ και Γιφάτ Σάσα-Μπίτον, ως υπουργοί χωρίς χαρτοφυλάκιο.
Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ.
Ο Λαπίντ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν ανοιχτός στο σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης σε επίδειξη ενότητας, αλλά μόνο εάν τα ακροδεξιά κόμματα δεν συμπεριληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο.
«Η προσφορά μου ισχύει. Ας απομακρύνουμε τους εξτρεμιστές από την κυβέρνηση και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια λογική, ευρεία, ισχυρή και αποτελεσματική» κυβέρνηση, ανέφερε σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Σαββάτου «αποτυχία» της κυβέρνησης.
Διαβάστε επίσης:
Η Βρετανία στέλνει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη προς υποστήριξη του Ισραήλ