search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:11
MENU CLOSE

Μπέλα Χαντίντ για πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς: «Θρηνώ με όλες τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους»

27.10.2023 10:39
bella-hadid-new

Στον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ αναφέρθηκε η Μπέλα Χαντίντ παίρνοντας θέση για πρώτη φορά.

Το διάσημο μοντέλο που έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη εξέφρασε τη θλίψη και τον πόνο που νιώθει για τους ανθρώπους που χάνονται, για τα αθώα παιδιά, για τις μητέρες που θρηνούν, για τον «παλαιστινιακό λαό που εδώ και χρόνια ματώνει».

Στην ανάρτησή της ζητά, μάλιστα, συγγνώμη από τους διαδικτυακούς της φίλους για τη «σιγή ιχθύος» που κράτησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Δεν έχω βρει ακόμα τις ιδανικές λέξεις για αυτές τις βαθιά περίπλοκες και φρικτές τελευταίες δύο εβδομάδες, εβδομάδες που έστρεψαν την προσοχή του κόσμου πίσω σε μια κατάσταση που αφαιρεί αθώες ζωές και επηρεάζει οικογένειες εδώ και δεκαετίες. Έχω πολλά να πω, αλλά σήμερα θα είμαι σύντομη» έγραψε αρχικά, επισημαίνοντας ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, η ίδια δέχεται καθημερινά απειλές για τη ζωή της με την οικογένειά της να νιώθει τρομοκρατημένη.

«Η καρδιά μου ματώνει από τον πόνο και από το δράμα που βλέπω να εκτυλίσσεται όλα αυτά τα χρόνια στον παλαιστινιακό λαό. Βλέποντας τα επακόλουθα των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, θρηνώ με όλες τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους και τα παιδιά που κλαίνε μόνα τους, όλους τους χαμένους πατέρες, αδελφούς, αδελφές, θείους, θείες, φίλους που δεν θα ξαναπερπατήσουν ποτέ σε αυτή τη γη» υπογραμμίζει.

Επιπλέον, η Μπέλα Χαντίντ ξεκαθάρισε ότι καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στον άμαχο πληθυσμό.

«Ανεξάρτητα από την ιστορία του τόπου, καταδικάζω τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε αμάχου, οπουδήποτε. Το να βλάπτεις γυναίκες και παιδιά και να προκαλείς τρόμο δεν ωφελεί και δεν πρέπει να ωφελεί το κίνημα της Ελεύθερης Παλαιστίνης», έγραψε.

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις δυσκολίες του τι σημαίνει να είσαι Παλαιστίνιος, σε έναν κόσμο που μας βλέπει μόνο ως τρομοκράτες που αντιστέκονται στην ειρήνη. Είναι επιβλαβές, είναι ντροπιαστικό και είναι κατηγορηματικά αναληθές.

Η οικογένειά μου έγινε μάρτυρας 75 χρόνων βίας κατά του παλαιστινιακού λαού – κυρίως των βίαιων εισβολών των εποίκων που οδήγησαν στην καταστροφή ολόκληρων κοινοτήτων, στην εν ψυχρώ δολοφονία και στη βίαιη απομάκρυνση οικογενειών από τα σπίτια τους. Η πρακτική των εποικισμών σε παλαιστινιακή γη συνεχίζεται μέχρι σήμερα» πρόσθεσε.

Τέλος, η Χαντίντ εκφράζει την ελπίδα της για ένα μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν «να σταθούν μαζί στην υπεράσπιση της ανθρωπιάς και της συμπόνιας» ενάντια στις «διεφθαρμένες» κυβερνήσεις – ανεξάρτητα από ποια πλευρά προέρχονται. 

«Είμαστε ένα και ο Θεός μας έχει δημιουργήσει όλους ίσους. Όλες οι αιματοχυσίες, τα δάκρυα και τα σώματα θα πρέπει να πενθούν με τον ίδιο σεβασμό» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν τους ανθρώπους στη Γάζα που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, ρεύμα για τη λειτουργία των νοσοκομείων ώστε οι γιατροί να περιθάλψουν τους τραυματίες.

«Οι πόλεμοι έχουν νόμους – και πρέπει να τηρούνται, ό,τι κι αν συμβεί. Στέκομαι στο πλευρό της ανθρωπότητας, γνωρίζοντας ότι η ειρήνη και η ασφάλεια ανήκουν σε εμάς» επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραμίχος: «Οι Έλληνες είμαστε βαθιά ρατσιστές» (Video)

Ζέτα Μακρυπούλια: «Έπιασα πάτο, κατάλαβα ότι έχω τεράστια ανασφάλεια» (Video)

Στα 88 της η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ είναι το πρόσωπο της νέας καμπάνιας της Loewe

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58