search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:12
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν: Καταδίκη της Χαμάς και ανησυχία για τους άμαχους

06.11.2023 14:59
MITSOTAKIS_BLINKEN

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξoυν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Εποικοδομητική επικοινωνία σήμερα με τον Άντονι Μπλίνκεν. Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην περιοχή, τη σημασία της προστασίας της ζωής των πολιτών και την ανάγκη να βρεθούν τρόποι για να διασφαλιστεί η συνεχής παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα».

Εντωμεταξύ, η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας κατέφθασε σήμερα με αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου.

Το φορτίο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει σε ανακοίνωσή του πως μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος απογειώθηκε το πρωί από την 112 Πτέρυγα Μάχης.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ό,τι και να κάνουν η αλήθεια για τις υποκλοπές θα λάμψει»

Πάνος Καμμένος: Τα 58 ακίνητα, τα 2 ταχύπλοα και σε ποιες μετοχές επένδυσε – Έβαλε 100.000 ευρώ στην… Αεροπλοΐα Αιγαίου!

Το πόθεν έσχες του Αχιλλέα Μπέου: Μετοχές στην ομάδα του Βόλου, ακίνητα και 83.000 αναδρομικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:10