search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:16
MENU CLOSE

Γερουλάνος: Βλέπετε αριθμούς και δεν ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους 

27.11.2023 18:50
geroulanos

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά στους servicers με φόντο και την αυριανή παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια, εξαπέλυσε ο Παύλος Γερουλάνος. 

«Εσείς πιστεύετε ότι για να σώσουμε τους δανειολήπτες, πρέπει να έχουμε δυνατές τράπεζες, εμείς πιστεύουμε ότι για να σώσουμε τις τράπεζες, πρέπει να έχουν δυνατούς δανειολήπτες», είπε ο κ. Γερουλάνος κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να επισημάνει πως δεν φέρνει λύση άλλα βλέπει επιφανειακά τους αριθμούς, χωρίς να ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους.

«Βλέπετε κάτι κοινό στις προτάσεις μας; Αφορούν ανθρώπους. Όχι τράπεζες. Αφορούν ανθρώπους που, αν νιώσουν πιο δυνατοί, θα κάνουν και τις τράπεζες πιο δυνατές. Διότι, θα μπουν στην παραγωγική διαδικασία. Αφορούν χιλιάδες νοικοκυριά που, σήμερα, είναι εκτός οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Αν δεν μπορείτε να δείτε τον άνθρωπο πίσω από το δάνειο, δείτε τουλάχιστον ότι οι άνθρωποι που μπορούν να απογειώσουν την οικονομία με τη δουλειά, την κατανάλωση και τις επενδύσεις τους, είναι σήμερα με τα χέρια δεμένα. Και ότι αυτό το νομοσχέδιο, δεν τα λύνει. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Νομοσχέδιο στη σημερινή του μορφή. Ένα Νομοσχέδιο, που λέει ότι λύνει το πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα αγοράζει μόνο χρόνο για εσάς, τις τράπεζες και τα funds, δεν είναι το Νομοσχέδιο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Κοτζιάς: Ανάγκη για ένα μέτωπο της Αριστεράς απέναντι στην διαπλοκή, την ολιγαρχία και την Δεξιά

Μητσοτάκης στο συνέδριο της Morgan Stanley: «Έχουμε ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις με επιθετική ατζέντα»

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν ο συντονιστής και 23 μέλη της τοπικής οργάνωσης Μεσσηνίας – «Διχαστικός ο λόγος της νέας ηγεσίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09