search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 20:12
MENU CLOSE

Meteo: Ποιες περιοχές «βούλιαξαν» την Τρίτη – Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

29.11.2023 09:47
PLHMMYRES_PERIOXES

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν χθες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη δυτική Κρήτη και στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 189 χιλιοστά.

Μέχρι τις 7.30 μ.μ. συνολικά δέκα μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ημερήσιο ύψος βροχής ίσο ή μεγαλύτερο των 100 χιλιοστών.

Στο Ζωτικό Ιωαννίνων καταγράφηκε ύψος βροχής 151 χιλιοστά, στην Τύρια Ιωαννίνων 141, στην Κρήνη Αιγιαλείας 109, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας 109, στα Λεπιανά Άρτας 105, στο Επισκοπικό Ιωαννίνων 103 και στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων 101.

Με περίπου 530 μετεωρολογικούς σταθμούς που μεταδίδουν ζωντανά δεδομένα από όλη την Ελλάδα καθημερινά, το πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προσφέρει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η συντήρηση και η περαιτέρω πύκνωση του υπάρχοντος δικτύου σταθμών κρίνεται από τους επιστήμονες επιβεβλημένη.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μετά το unfair Σούνακ: «Οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται»

Κοζάνη: Έφτιαξαν ειδικές κρύπτες σε αυτοκίνητο για να μεταφέρουν 26 κιλά κάνναβη

Σάμος: Επιτέθηκε και χτύπησε στο πρόσωπο οδηγό των ΚΤΕΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 20:12