search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Η ντρίπλα Μητσοτάκη με την επιστολική ψήφο

05.12.2023 06:30
EPISTOLIKI_PSIFOS
Eurokinissi

Ενδιαφέρον είναι το παρασκήνιο γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές του καλοκαιριού του 2024.

Κατ’ αρχάς, όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, η θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου αφορά μόνο ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς για την καθιέρωσή της απαιτούνται μόνο 151 ψήφοι, ενώ για τις βουλευτικές εκλογές απαιτείται διαδικασία εκλογικού νόμου, όπερ τα πράγματα είναι… πιο δύσκολα.

Από την άλλη, όταν έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε των προεκλογικών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές, κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το σχέδιο, πλέον, αφορούσε στην κατάτμηση της χώρας σε 7 ή 8 εκλογικές περιφέρειες και ξεχωριστά ψηφοδέλτια για την καθεμιά.

Ωστόσο, λένε οι πληροφορίες, μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η ιδέα αυτή αποσύρθηκε και η κυβέρνηση κατέληξε στη λύση της ενιαίας εκλογικής περιφέρειας και στη διατήρηση του σταυρού, με την επιστολική ψήφο να έρχεται ως… κερασάκι στην τούρτα, με στόχο την αύξηση της συμμετοχής, η οποία, άλλωστε, βαίνει διαρκώς μειούμενη στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Άτυπη «πρώτη» για τη νέα ΚΟ στα κοινοβουλευτικά έδρανα πριν τα «αποκαλυπτήρια»

Χαμός στο Twitter με τη Νέα Αριστερά: «Βγαίνει από το Νέα Δημοκρατία; – Σαν το σήμα της Alpha Bank»

Έφυγε από τη ζωή ο διπλωμάτης Χρήστος Ζαχαράκις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:18