search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:30
MENU CLOSE

Κύκλωμα κοκαΐνης: Προφυλακιστέοι οι λιμενικοί και άλλοι 8 – Αποκαλυπτικό βίντεο με τις κινήσεις του αξιωματικού στην αποθήκη -«καβάτζα»

22.12.2023 19:40
speira narkotika limenikoi- new

Tον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν οι δέκα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί.

Μετά από τις απολογίες τους, διαδικασία που ήταν πολύωρη, αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η προφυλάκισή τους.

Οι λιμενικοί που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μαζί με τρεις έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, κατηγορούνται ότι είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας ο κατώτερος αξιωματικός του λιμενικού σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Εξάλλου, ο ανώτερος αξιωματικός του λιμενικού με το βαθμό του πλωτάρχη παρείχε εκ της θέσης του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης η οποία ήταν επιφορτισμένη με την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο αποθήκευσης των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη σφραγίδα παρότι το περιεχόμενό τους είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και είχε σφραγιστεί.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διερευνώμενη περίοδο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη ανέρχεται σε 1.232.000 ευρώ.

Καρέ καρέ η είσοδος και έξοδος του λιμενικού στο σπίτι- «καβάτζα»


Την ίδια ώρα, αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τους δέκα κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον λιμενικό να πηγαίνει στο σπίτι το οποίο έχει χαρακτηριστεί στη δικογραφία ως καβάντζα. Σε αυτό έκρυβαν τις κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών και όπως φαίνεται, ο λιμενικός είχε πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο. Πάντα λοιπόν, οι αστυνομικοί παρατηρούσαν πως έμπαινε και έβγαινε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Άλλες φορές φορούσε μάσκα, άλλες full face. 


Και όταν τελικά έκανε επέμβαση η Αστυνομία, βρήκαν μέχρι και σάκους οι οποίοι περιείχαν κοκαΐνη και ήταν παραβιασμένοι. Και από εκεί μια γυναίκα η οποία είχε συγκεκριμένο ρόλο, αυτόν της ταμία και της αποθηκάριου, έπαιρνε και έδινε τις ποσότητες στα άλλα μέλη τη συμμορίας για να φτάσουν σε όσους τα είχαν παραγγείλει.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχονται με ανοιξιάτικη θερμοκρασία τα Χριστούγεννα – Η πρόγνωση μέχρι και την Πρωτοχρονιά

Ισθμός Κορίνθου: Νέα κατολίσθηση στη διώρυγα (Photos/Video)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 55χρονος σε εργοστάσιο μαρμάρου – Εγκλωβίστηκε σε πλάκες εν ώρα εργασίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:28