search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:54
MENU CLOSE

Φρανσουάζ Μπετανκούρ: Η κληρονόμος της L’Oreal είναι η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου… και φέτος

29.12.2023 17:12
loreal-new

Η κληρονόμος της L’Oreal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάγιερς, έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε περιουσία 100 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg και παραμένει η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου.

Ο δείκτης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg καταχωρεί την πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη 12η θέση των ζάπλουτων του πλανήτη, μπροστά από τον Ινδό Μουκές Αμπάνι και πίσω από τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, που έγινε πρόσφατα ο πρώτος Λατινοαμερικανός, η περιουσία του οποίου ξεπέρασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων.

Η γαλλική αυτοκρατορία ομορφιάς που ίδρυσε ο παππούς της βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη χρηματιστηριακή της επίδοση εδώ και δεκαετίες.

Η μετοχή της L’ Oreal βρίσκεται αυτή την περίοδο στα ύψη μετά από μια άνοδο 35% τη φετινή χρονιά, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να δαπανούν χρήματα σε πολυτελή προϊόντα μετά την πανδημία. Σύμφωνα με τη L’ Oreal τον περασμένο χρόνο η Μπετανκούρ Μάγιερς κι η οικογένειά της κατείχαν ποσοστό άνω του 34% των μετοχών της εταιρείας.

Η Μπετανκούρ Μάγιερς ήταν το μοναδικό παιδί της Λιλιάν Μπετανκούρ, ο πατέρας της οποίας, Eugène Schueller, ίδρυσε τον κολοσσό των καλλυντικών. Κληρονόμησε το μερίδιο της μητέρας της μετά τον θάνατό της το 2017. Η Μπετανκούρ Μάγιερς είναι πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών Tethys της οικογένειας και αντιπρόεδρος στο ΔΣ του ομίλου L’ Oreal.

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος

Εξακολουθεί να απέχει πολύ από τον Γάλλο ομόλογό της Bernard Arnault, ο οποίος ήταν δεύτερος στη λίστα με καθαρή αξία 179 δισ. δολάρια. Ο Arnault είναι ο ιδρυτής της LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο, ο οποίος κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων υψηλών προδιαγραφών, όπως η Fendi και η Louis Vuitton.

Διαβάστε επίσης:

Φίνος Φιλμ: Αποχαιρετά το 2023 με ένα απολαυστικό βίντεο – ανασκόπηση της χρονιάς

Κραουνάκης κατά Πρωτοψάλτη: «Θα παρεξηγηθεί μια χοντρή που είναι από κάτω;»

Βασιλικό σκάνδαλο στην Ισπανία: Ο πρώην γαμπρός της Λετίθια βγάζει ξανά στη φόρα τα άπλυτά της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:48