search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:31
MENU CLOSE

Δούκας: Γιατί τον στοχοποιούν «γαλάζιοι» και trolls – «Ξεκίνησε» ο πόλεμος με το… καλημέρα;

03.01.2024 06:30
XARHS_DOUKAS
Eurokinissi

Δύσκολη φαίνεται να είναι η αποδοχή της ήττας στον δήμο Αθηναίων για αρκετούς «γαλάζιους», οπαδούς αλλά και στελέχη οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον νέο δήμαρχο Χάρη Δούκα.

Με… fake news

Η επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων έγινε με την γνωστή διαδικασία των fake news με αφορμή την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Σύνταγμα. Μάλιστα, εκτός από τα ακραία τρολ του διαδικτύου επίθεση στον Χάρη Δούκα εξαπέλυσε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας, Θάνος Πλεύρης.

Το σημείο της… αντιπαράθεσης ήταν οι παλαιστινιακές σημαίες που ύψωσαν θεατές, καθώς και για το κοριτσάκι που ανέβηκε στη σκηνή για την αντίστροφη μέτρηση πριν την έλευση του νέου χρόνου.

«Στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του» τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Πλεύρης. Στην ουσία ο «γαλάζιος» βουλευτής άφηνε να εννοηθεί ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν αυτός που ύψωσε τη σημαία.

Το «ζήτημα» της παλαιστινιακής σημαίας είχε απασχολήσει και άλλα πολυάριθμα (ακρο)δεξιά τρολ με συντονισμένες δημοσιεύσεις. Το μείγμα λίγο πολύ γνωστό: ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αναφορές.

Για να στοχοποιήσουν τον Χάρη Δούκα, έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν και στο κοριτσάκι που πήρε μέρος στην εκδήλωση στο πλευρό του νέου Δημάρχου κατά τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης για τον νέο χρόνο.

Θα είναι δύσκολη η θητεία;

Πέρα από την «πίκρα» που εκφράζουν πολλοί για το γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας δεν είναι «δικό τους παιδί», θα μπορούσε κάποιος απ’ αυτούς οι οποίοι εγκαλούν τον Δήμαρχο Αθηναίων για τις παλαιστινιακές σημαίες στο Σύνταγμα, να μας πει τι ακριβώς και βασιζόμενος σε ποια διάταξη νόμου έπρεπε και τι μπορούσε να κάνει;

Αλήθεια πώς ακριβώς μπορεί να εμποδιστεί κάποιος να πάει σε έναν δημόσιο χώρο όπου γίνεται μια δημόσια εκδήλωση και να έχει μαζί του μια σημαία και να την κουνάει; Και πώς ειδικότερα μπορεί να το απαγορεύσει ένας Δήμαρχος; Ποιος νόμος παραβιάστηκε;

Μήπως να γυρίσουμε στην εποχή που μπορούν να απαγορευτούν γενικά οι συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων; Αλήθεια έχουν να μας δείξουν μια ισχύουσα διάταξη;

Διαβάστε επίσης:

Αισχοκέρδεια: Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ και στο βρεφικό γάλα – Δραστικά μέτρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Φάμελλος για χρωματιστά τιμολόγια: «Μονά-ζυγά» χαμένοι οι καταναλωτές

Γεωργιάδης: Αύξηση στα εισοδήματά τους θα δουν στον ιδιωτικό τομέα, από το «ξεπάγωμα» των τριετιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01