Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Συνελήφθη σκιτσογράφος - «Να αφεθεί ελεύθερος» απαιτεί η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων
Το πρωτοφανές γεγονός της σύλληψης και παραπομπής στον Εισαγγελέα του σκιτσογράφου Παναγιώτη Μητσομπόνου από την ΕΛ.ΑΣ., «κατόπιν εντολής της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου» καταγγέλλει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.
«Ξεκάθαρη παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου»
«Η σύλληψη του συναδέλφου μας είναι ξεκάθαρη παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου που επιτελούν οι σκιτσογράφοι εδώ και πολλά χρόνια, αφού η εικονογράφηση μεγάλων δικών αποτελεί μια παλιά και συνηθισμένη πρακτική ενταγμένη στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού», επισημαίνεται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων απαιτεί να αφεθεί ελεύθερος ο Παναγιώτης Μητσομπόνος και να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος του. «Ζητάμε να παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις στους συναδέλφους σκιτσογράφους, μέλη της Λέσχης ή μη ώστε να επιτελούν άρτια το έργο τους σε ανάλογες περιπτώσεις».
Διαβάστε επίσης:
Φως στο τούνελ: Πρεμιέρα στα… κόκκινα για την Αγγελική Νικολούλη (Video)
Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (Video)