search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:44
MENU CLOSE

Οι σίγουροι του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2317
18/01/2024
20.01.2024 20:36
nea_dimokratia

Μπορεί οι ευρωεκλογές να… αργούν ακόμα, ωστόσο ήδη στη ΝΔ έχει αρχίσει η διαδικασία ώστε το κόμμα να μπει σε εκλογική ετοιμότητα, καθώς η επιδίωξη είναι η ψήφος να μην είναι χαλαρή και υπάρξει έστω και η παραμικρή δυνατότητα αμφισβήτησης της πολιτικής κυριαρχίας του κόμματος.

Και επειδή τα… τεχνικά της διαδικασίας αυτής είναι μάλλον αδιάφορα για τον πολύ κόσμο, ας πάμε εκεί που υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον, δηλαδή στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές του Ιουνίου.

Φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, ακόμα είναι νωρίς, ωστόσο η ονοματολογία έχει αρχίσει, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι το ψηφοδέλτιο δεν θα είναι «lifestyle».

Εν πάση περιπτώσει, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από τη σημερινή ευρωομάδα της Ν.Δ. πιο «σίγουροι» θεωρούνται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Στέλιος Κιμπουρόπουλος. Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα, ακούγεται πολύ το όνομα του δημοσιογράφου και διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, ενώ συζητήσεις φαίνεται ότι υπάρχουν και με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Ερώτημα παραμένει το τι θα γίνει με τον Ανδρέα Λοβέρδο, υπό την έννοια ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το πρώην στέλεχος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις ευρωεκλογές αυτόνομα ή θα συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, όλα αναμένεται να ξεκαθαριστούν μέχρι το Πάσχα, οπότε θα «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες.

Διαβάστε επίσης:

Με απόλυτη μυστικότητα κατέφθασαν στις Σπέτσες Δούρου και Κασιμάτη

Σπέτσες: Ποιοι βουλευτές το’ ριξαν στο τραγούδι μετά το δείπνο στο σπίτι του Κασσελάκη 

Σε… «σκληρή γλώσσα» η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34