search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:33
MENU CLOSE

Βασίλης Μάγγος: Αναβολή για τις 20 Σεπτεμβρίου στη δίκη για τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς

26.01.2024 13:14
maggos_new

Αναβολή για τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, λόγω της αποχής των δικηγόρων, πήρε η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς στις 14 Ιουνίου 2020, έξω από το δικαστικό μέγαρο Βόλου.

Ο 26χρονος είχε βρεθεί εκεί, θέλοντας να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την πορεία στο εργοστάσιο της Lafarge/ΑΓΕΤ κατά της καύσης απορριμμάτων και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου, η οποία είχε συγκλονίσει την προηγούμενη ημέρα την πόλη του Βόλου.

Ο Βασίλης Μάγγος τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία, αλλά με πολλαπλά κατάγματα έξι πλευρών, πλήξη του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, καθώς και βαθιά ψυχικά «τραύματα» από τον βασανισμό του. Ένα μήνα αργότερα, στις 13 Ιουλίου, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Όπως έχει καταγγείλει η οικογένεια του Βασίλη, ο εισαγγελέας Βόλου, έχοντας ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών μόνο από τους βασανιστές, τους οδηγεί σε δίκη-παρωδία για απλά πλημμελήματα, χαρακτηριστικό των ελάχιστων υποθέσεων αστυνομικής βίας που καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Την ίδια στιγμή δεν έκανε δεκτή τη μήνυση της οικογένειας Μάγγου, η οποία πλέον έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Εφετών, ζητώντας να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν όλοι οι βασανιστές, με την τελευταία να κάνει δεκτή την προσφυγή και να παραγγέλνει νέες ανακριτικές πράξεις, οι οποίες όμως καθυστερούν αναίτια.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Το συγκινητικό ευχαριστήριο σημείωμα που άφησε ασθενής στους γιατρούς του νοσοκομείου

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Το συγκλονιστικό «αντίο» της αδελφής της – «Σ’ ευχαριστώ για όλες τις στιγμές μας, γενναίο μου πλάσμα» (video)

Ρέθυμνο: Μαθητής χτύπησε καθηγήτρια μέσα στην τάξη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:33