search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:15
MENU CLOSE

Κέρκυρα: «Δολοφονία χαρακτήρα» λόγω… ομόφυλων ζευγαριών καταγγέλλει ο Μητροπολίτης για το βίντεο με το ΑμεΑ

05.02.2024 08:30
mitropolitis_kerkiras_new

Αντιδράσεις και συζήτηση στα social media έχει προκαλέσει video, στο οποίο ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος φαίνεται να κάνει μια κίνηση με το χέρι ζητώντας από συνεργάτη του να απομακρύνει έναν νεαρό ΑμεΑ ενώ εκείνος προσπαθεί να τον πλησιάσει για να πάρει την ευχή του.

Το περιστατικό συνέβη κατά τον Εσπερινό για τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Μητρόπολη Κέρκυρας στην απάντησή της κάνει λόγο για fake news και σημειώνει ότι στο πλήρες βίντεο φαίνεται ο ίδιος νεαρός να φιλάει το χέρι του Μητροπολίτη Νεκτάριου λίγα λεπτά μετά την φερόμενη άρνηση του ιεράρχη.

Επίσης, η Μητρόπολη υποστηρίζει ότι το αρχικό βίντεο δεν είναι πλήρες καθώς ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την κίνηση του συνεργάτη του Μητροπολίτη προς τον νεαρό ΑμεΑ, το ίδιο κάνει και σε ένα παπαδοπαίδι το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπαίνει στο ιερό μαζί με το ΑμεΑ. «Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή αποτελεί απόπειρα “δολοφονίας χαρακτήρα” κατά του Μητροπολίτη, για τις απόψεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον γάμο των “ομόφυλων ζευγαριών», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας.

Δείτε όλο το βίντεο από τον Εσπερινό που έδωσε η Μητρόπολη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Όλη η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας

Σε ανάρτηση ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, την οποία αναπαρήγαγαν διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημοσιεύθηκε ότι ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδωσε εντολή να διώξουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες για να μην πάρει δήθεν την ευχή του κατά την τέλεση του εσπερινού της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνος στις 11 Δεκεμβρίου 2023.

Η ανάρτηση είναι κλασικό παράδειγμα fake news. Ο συγκεκριμένος νέος βοηθά στο Ιερό προσκύνημα ως αναγνώστης και ως ιερόπαις, όπως η παράδοση της Εκκλησίας μας προβλέπει, και αυτό που του λέχθηκε ήταν να πάει στο ιερό του Αγίου, για να βοηθήσει, όπως είθισται.

Το βίντεο ανηρτήθη μονταρισμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις. Αν κάποιος έκανε τον κόπο να το παρακολουθήσει ολόκληρο λίγο παρακάτω (από το σημείο 6.13 έως το 6.15), θα διαπίστωνε ότι ο νέος που είναι ιδιαιτέρως αγαπητός και στον Μητροπολίτη και στους κληρικούς και διακονεί σε όλες τις εκκλησίες της παλιάς πόλης (υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο όμως, σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, δεν δημοσιεύουμε, αλλά είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου), εισέρχεται στο ιερό, όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας.

Εκείνη τη στιγμή δεν χρειαζόταν να πάρει ευχή από τον Μητροπολίτη, όπως και ένας άλλος νέος που ακολουθεί και εισέρχεται και αυτός στο ιερό. Επίσης, δεν έλαβαν ευχή από τον Μητροπολίτη και οι αστυνομικές αρχές της πόλης, όπως φαίνεται καθαρά στη συνέχεια του βίντεο, αλλά προσκύνησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα και πήγαν στην καθορισμένη θέση.

Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή αποτελεί απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» κατά του Μητροπολίτη, για τις απόψεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον γάμο των «ομόφυλων ζευγαριών».

EK TOY ΓΡΑΦΕΙΟY ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη…» – Λιακάδα και νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Βουλιαγμένης: Θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή – Νεκρός ο 56χρονος οδηγός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:12