search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:49
MENU CLOSE

Δούκας κατά κυβέρνησης για την Ανάπλαση Α.Ε.: Όλα τα μεγάλα έργα θα τα αποφασίζουν άλλοι ερήμην μας

06.02.2024 16:26
xaris doukas 654- new

Για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σε εκδήλωση στα Ιωάννινα.

Στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμμετοχή του πολίτη στις νέες προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στη σχέση των πολιτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η πρώτη πρόκληση είναι να ξαναχτίσουμε τη σχέση των αιρετών με τους πολίτες, αλλά και των αιρετών με την κεντρική διοίκηση. Η δεύτερη πρόκληση είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί, να επανασχεδιάσουμε τις πόλεις, σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον των πρωτόγνωρων απειλών», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να πετύχουμε, για να μπορέσουν οι πολίτες να ανακτήσουν το δικαίωμα στην πόλη και να συναποφασίζουν με τους αιρετούς στους δήμους».

Στη συνέχεια, έθεσε το πλαίσιο προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση των πολιτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας: «Να αφουγκραζόμαστε με ευθύνη τις αγωνίες των πολιτών, να έχουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας στην ατζέντα της δράσης μας, να μην αποφασίζουμε ερήμην τους και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Αυτό προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις, ρήξεις και συγκρούσεις».

Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε ακόμη στην κεντρική διοίκηση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση επιβαρύνει τους δημοτικούς προϋπολογισμούς με 240 εκατομμύρια ευρώ τέλη ταφής απορριμμάτων. Πέταξε τους δήμους από τις εταιρείες που θα διαχειρίζονταν μεγάλα έργα στις πόλεις τους, μεγάλες αναπλάσεις. Εγώ για παράδειγμα έχασα την Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., έγινε Ανάπλαση Α.Ε. για όλη τη χώρα. Με απόφαση της κυβέρνησης κάποιοι υπουργοί, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ποτέ την ψήφο σας, θα αποφασίζουν σε ποιους λόφους, σε ποιες πλατείες, σε ποιους δρόμους θα κάνουν αναπλάσεις. Όλα τα μεγάλα έργα θα τα αποφασίζουν άλλοι ερήμην μας».

Τέλος, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, γι’ αυτό πρέπει να είναι ισχυρή και ανεξάρτητη. Και κατέληξε: «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ισχυρούς θεσμικά και οικονομικά δήμους, παρόντες στην ψηφιακή εποχή, ευαίσθητους στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Δεν φοβόμαστε. Σηκώνουμε ανάστημα. Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια. Φτιάχνουμε ένα ισχυρό, ενωτικό, αυτοδιοικητικό κίνημα, δύναμη αλλαγής στα χρόνια που έρχονται».

Διαβάστε επίσης:

Πηγές Νέας Αριστεράς: Είμαστε πάντα ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο, ιδίως όταν αφορά το μέλλον του ευρύτερου χώρου

Γάμος ομοφύλων: «Φαεινές ιδέες» που θέλουν να αλλάξουν τα… πράγματα «βλέπει» ο Ιερώνυμος – «Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στο λαό»

Χριστοδουλάκης για εκδήλωση με Τεμπονέρα – Αχτσιόγλου: «Όχι σε σενάρια, ερμηνείες, ή στρατηγικές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15