search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 05:13
MENU CLOSE

Εξεταστική για Τέμπη: Δεν υιοθετεί ο Σπίρτζης το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους

06.02.2024 17:04
spirtzis-12

Την άποψη ότι δεν υιοθετεί το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους στην τραγωδία των Τεμπών διατύπωσε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή ο Χρήστος Σπίρτζης. 

«Ανησυχούσα για όλα ως υπουργός, αλλά όχι για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων», ανέφερε ο πρώην υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι τις ευθύνες για το «έγκλημα» θα τις βρει η Δικαιοσύνη. Ο κ. Σπίρτζης κάλεσε μάλιστα, όλους όσοι βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη για την τραγωδία φταίει η κατάρρευση του ΟΣΕ μετά το 2019, καθώς –όπως είπε- υπήρξε μεγάλη μείωση προσωπικού. Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε ακόμη στην έλλειψη ασφαλιστικών δικλείδων όπως το κέντρο της Καρόλου και το υπερτοπικό της Λάρισας. 

Σε ότι αφορά στη σύμβαση «717» για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση, δήλωσε αναρμοδιότητα. «Δεν είχα δικαιοδοσία να παρέμβω στην εξέλιξη της 717, θα ήταν παράβαση καθήκοντος», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν είναι ευθύνη του υπουργού, ούτε καν του διευθύνοντος συμβούλου να γνωρίζει τεχνικές λεπτομέρειες για ένα έργο.

Υπεραμύνθηκε της ανάγκης σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης, λέγοντας ότι «αν ολοκληρωνόταν η «717», πολύ απλά, δεν θα είχαμε σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης» και διευκρίνισε ότι ήταν προβληματική εξ αρχής, καθότι δεν προβλέπονταν μια σειρά από κρίσιμα υλικά, ενώ συμπεριελάμβανε υλικά απαρχαιωμένα. «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σύστημα ενιαίο που ήταν το ζητούμενο», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δούκας κατά κυβέρνησης για την Ανάπλαση Α.Ε.: Όλα τα μεγάλα έργα θα τα αποφασίζουν άλλοι ερήμην μας

Γάμος ομοφύλων: «Φαεινές ιδέες» που θέλουν να αλλάξουν τα… πράγματα «βλέπει» ο Ιερώνυμος – «Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στο λαό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 03:42