search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:25
MENU CLOSE

Αυγέρη για ψήφισμα – κόλαφο του ΕΚ: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας στην Ευρώπη

07.02.2024 17:38
avgeri 987- new

Στο ψήφισμα με το οποίο εγκαλείται η Ελλάδα για το κράτος δικαίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

«Η κυβέρνηση και  ο πρωθυπουργός καταδικάστηκαν από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έλλειψη ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης» τονίζει η κ. Αυγέρη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ειδικότερα ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κατηγορούνται για τις υποκλοπές, τις slapps αγωγές σε βάρος ερευνητών δημοσιογράφων, τη λίστα Πέτσα, τη μη διερεύνηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τη μη απόδοση ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών και το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, τις πιέσεις σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών» και προσθέτει ότι «επιπλέον, καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει την εκταμίευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα».

 Κατόπιν αυτών η κυρία Αυγέρη τονίζει ότι «και με την σφραγίδα, πλέον, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αξιοπιστία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι μηδενική και εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας στην Ευρώπη και διεθνώς».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους δικαίου, την ελευθερία του Τύπου και τις ατομικές ελευθερίες με ψήφισμα των  των Σοσιαλιστών, Φιλελευθέρων, Πρασίνων και Αριστεράς και υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών.

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Σαράκης: Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης – «Δεν θα γίνει η Βουλή “Gay Pride”»

Συνάντηση Τσίπρα – Τεμπονέρα με φόντο την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά που «άναψε φωτιές»

Νέα Αριστερά για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου: Κράτος που παραβιάζει το κράτος δικαίου η Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:23