search
ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 07:54
MENU CLOSE

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναλαμβάνει ευθύνες – Παραμένει βαθύ το ρήγμα στη σχέση του με τον Χάρι (videos)

07.02.2024 14:52
britain_william-harry-karolos_0702_1920-1080_new
credit: AP

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανέλαβε καθήκοντα αντικαθιστώντας τον βασιλιά Κάρολο και ήταν επικεφαλής τελετής βράβευσης στο Ουίνδσορ, καθώς η σύζυγός του, Κέιτ αναρρώνει από την εγχείριση στην κοιλιά και ο πατέρας του έχει αποσυρθεί στο Σάντρινγχαμ μετά την πρώτη θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέστρεψε στη δουλειά, γράφει χαρακτηριστικά η Mirror, αφού είχε ακυρώσει τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε η πριγκίπισσα Κέιτ.

Ο διάδοχος του θρόνου βρέθηκε στο Κάστρο Ουίνδσορ για την τελετή απονομής βραβείων σε διάφορες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η αρχισκόρερ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας, Έλεν Γουάιτ, ο Ντέιβιντ Σριβ, συνιδρυτής περιβαλλοντικής οργάνωσης και ο Φράνσις Ντίκινσον, που έλυσε ένα ναυτικό μυστήριο 80 ετών εντοπίζοντας το ναυάγιο υποβρυχίου που είχε χαθεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το βράδυ ο Ουίλιαμ θα εμφανιστεί σε φιλανθρωπικό γκαλά, όπου αναμένεται ότι θα μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του βασιλιά για πρώτη φορά.

Μετά τις σημερινές προγραμματισμένες εμφανίσεις ο Ουίλιαμ δεν έχει άλλες υποχρεώσεις γι’ αυτή την εβδομάδα και θα επιστρέψει στο πλευρό της Κέιτ και των παιδιών τους.

«Ο πρίγκιπας έχει καταστήσει σαφές ότι προτεραιότητά του είναι να υποστηρίξει την σύζυγό του και την οικογένειά του και δεν βάζει χρονοδιάγραμμα σε αυτό», δήλωσε πηγή του παλατιού.

Ωστόσο οι Times επισημαίνουν ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «θέλει να δώσει διαβεβαιώσεις στο κοινό» με την ανάληψη ευθυνών που θα είχε ο βασιλιάς αν δεν προέκυπτε το πρόβλημα υγείας με τον καρκίνο.

«Απόλυτη ρήξη» στις σχέσεις Χάρι-Ουίλιαμ

Ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, έφτασε εσπευσμένα χθες στο Λονδίνο και είχε «μία σύντομη συνάντηση» με τον βασιλιά στο Κλάρενς Χάους, αλλά πηγές από το περιβάλλον του Ουίλιαμ επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχουν σχέδια» για συνάντηση των δύο αδελφών, που η σχέση τους περιγράφεται ως «απίστευτα διαταραγμένη». Μάλιστα ένας ειδικός σε θέματα του παλατιού χαρακτήρισε ως «απόλυτη ρήξη» τη σχέση του Χάρι με τον Ουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο, παρόλο που το ταξίδι-αστραπή στο Λονδίνο δημιούργησε ελπίδες για γεφύρωση των διαφορών με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο Χάρι και ο βασιλιάς «είχαν μία συνάντηση 30 λεπτών» στο Κλάρενς Χάους το περασμένο 24ωρο, πριν ο Κάρολος επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για να μεταβεί στο Σάντριγχαμ για ανάπαυση. Μάλιστα για την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον γιο του μετά από 16 μήνες, ο βασιλιάς καθυστέρησε την αναχώρησή του για το  Σάντριγχαμ. Ο βασιλιάς στη συνάντηση αυτή έδειχνε αρκετά καλά και όπως είπε ένας άνθρωπος του βασιλικού περιβάλλοντος «δεν θα ήξερες ότι κάτι δεν πάει καλά με τον βασιλιά αν δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα».

Η Λόρα Μπάντοκ, ρεπόρτερ του Skynews που ειδικεύεται στο βασιλικό ρεπορτάζ, δήλωσε ότι η συνάντηση του Καρόλου με τον Χάρι «ήταν μια αξιοσημείωτη στιγμή… μία βασιλική επανένωση, αλλά όχι η μεγάλη συμφιλίωση».

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Σχέδιο της Χαμάς για κατάπαυση πυρός 135 ημερών – Προτείνει αποχώρηση Ισραηλινών και συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου (videos)

Αργεντινή: Κόλαση από τις δασικές πυρκαγιές – Κινδυνεύει δέντρο ηλικίας 2.620 ετών (Videos)

Ήθελε να μπει στο Γκίνες κατασκευάζοντας έναν Πύργο του Άιφελ από σπίρτα – Το όνειρό του έγινε… στάχτη (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 07:50