search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:25
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση μεγαλώνει τη φούσκα των ακινήτων – Να καταργηθεί η Golden Visa

09.02.2024 18:10
xaritsis nea aristera 543- new

Κατάργηση της Golden Visa ζητά η Νέα Αριστερά όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης αντιδρώντας στην σημερινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για αύξηση του ορίου χορήγησής της στα 800 ευρώ ως μέτρο αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εφόσον δεν δεσμεύτηκε σε άμεση νομοθέτηση, ουσιαστικά απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα να αγοράσουν ακίνητα σήμερα καθώς η αξία τους θα πολλαπλασιαστεί πάρα πολύ  σύντομα. Την ίδια ώρα ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «ανοίγει το δρόμο και για την αύξηση στις τιμές των ενοικίων». Η Νέα Αριστερά καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση διευρύνει τη φούσκα των ακινήτων και προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης που όπως αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης “ξεκινά με την κατάργηση της Golden Visa”.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η στεγαστική κρίση πλήττει ιδίως τους νέους και τις νέες οικογένειες. Το ένα τρίτο του διαθέσιμου εισοδήματος φεύγει στο νοίκι και στους λογαριασμούς.  Οκτώ στους δέκα νέους μένουν ακόμα στο παιδικό τους  δωμάτιο. Οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται κατακόρυφα κάθε χρόνο.

Σήμερα στη Βουλή ο κύριος Μητσοτάκης εξήγγειλε αύξηση του ορίου για την Golden Visa έως τις  800.000 ευρώ για τις περιοχές με μεγάλη οικιστική πίεση δίχως όμως να δεσμευτεί για άμεση νομοθέτηση.

Πρόκειται ουσιαστικά για ανοιχτό κάλεσμα στα κάθε λογής κερδοσκοπικά συμφέροντα να αγοράσουν ακίνητα σήμερα καθώς η αξία τους θα πολλαπλασιαστεί πάρα πολύ  σύντομα. Ενώ ανοίγει το δρόμο και για την αύξηση στις τιμές των ενοικίων. 

Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων.

Ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης ξεκινά με την κατάργηση της Golden Visa.

Θέτει επίσης περιορισμούς, ουσιαστικούς περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Παρέχει κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να μειωθούν οι τιμές στα ενοίκια. 

Επενδύει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κοινωνική κατοικία».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα συνεργασίας με τα κόμματα του προοδευτικού κόσμου θα θέσει στο συνέδριο ο Σπίρτζης

Μητσοτάκης: Στόχος να δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας – Ωφελείται όλη η κοινωνία από τα 36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Παπασταύρου: Με το ΕΛΚ και την Ευρώπη μπροστά ή με όσους επενδύουν στον λαϊκισμό, το δίλημμα των ευρωεκλογών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:24