search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:20
MENU CLOSE

Mega: «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ», ντοκιμαντέρ μνήμης για την τραγωδία στα Τέμπη

14.02.2024 13:27
mega_tempi_new

Την ερχόμενη Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ουσιαστικά ακριβώς στο χρόνο από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, το Mega θα μεταδώσει το ντοκιμαντέρ «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ» τιμώντας τη μνήμη των 57 νέων που έχασαν τις ζωές του με τραγικό τρόπο.

Ένα χρόνο από την τραγωδία η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και «πάγωσε» τον κόσμο, με την μετάδοση της είδησης από τα διεθνή ΜΜΕ, ο θρήνος, η οδύνη και τα αναπάντητα «γιατί» παραμένουν.

Το «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ» αποτελεί προϊόν πολύμηνης έρευνας την οποία πραγματοποίησε η Ανθή Βούλγαρη και ολοκληρώνεται με οδοιπορικό στις πόλεις όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Κατέγραψε τις μαρτυρίες των επιζώντων, τις αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων και παρακολούθησε την πορεία των ερευνών για την απονομή δικαιοσύνης.

Στην κάμερα του ντοκιμαντέρ μιλούν συγγενείς, διασώστες και πραγματογνώμονες, τους οποίους συνάντησε η παρουσιάστρια στο πλαίσιο της έρευνας της.

Στη ροή της εκπομπής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρόπουλου, αναζητούνται οι λόγοι και τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος και καταγράφεται η ζωή μέχρι σήμερα των οικογενειών των θυμάτων που βιώνουν την απώλεια των  ανθρώπων τους.

Θα «φωτιστούν» οι παραλείψεις, οι μνήμες, τα όνειρα που χάθηκαν και  παραθέτονται ερωτηματικά τα οποία, ακόμα, περιμένουν απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης:

FOX, Disney και Warner/Discovery τα κάνουν «πλακάκια» για τα αθλητικά και συστήνουν ειδική πλατφόρμα

Αντώνης Κανάκης: Έχασε την αγωγή σε βάρος του ΣΚΑΪ

BBC: Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τις υποκλοπές, τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:20