search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:29
MENU CLOSE

«Κόσμος»: Οι… Κεντροαριστεροί του Πέτρου Κόκκαλη – Ποιους θα έχει στο κόμμα του 

15.02.2024 08:23
petros_kokkalis_new

Με τον Πέτρο Κόκκαλη να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για την τακτική που θα ακολουθήσει στο θέμα των συνεργασιών για τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές έγινε χθες η ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα. 

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο περιέγραψε το νέο κόμμα ως έναν φορέα που θα είναι «προσηλωμένος στον ανθρωπισμό και στην προστασία των δικαιωμάτων στις αρχές της επιστήμης και του διαφωτισμού, της δίκαιης πράσινης μετάβασης, μακριά από τον σκοταδισμό που βλέπει τον κόσμο με φοβικότητα». 

Εκτός από τη Μαρία Βασιλάκου και τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη, οι οποίοι συστρατεύονται μαζί του και έδωσαν το παρών στην χθεσινή παρουσίαση του κόμματος στο «ΡΟΜΑΝΤΖΟ» κοντά στον κ. Κόκκαλη βρίσκονται και άλλα πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς

Ανάμεσα σ’ αυτά τα πρόσωπα είναι ο Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε χθες το παρών. Επίσης ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφών Κοντιάδης, καθώς και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Παναγιώτης Ιωακειμίδης. 

Σε ανάρτηση του ο κ. Κοντιάδης έκανε κριτική μάλιστα στα ΜΜΕ (!) ότι «δεν έπαιξαν ψηλά την ίδρυση του ΚΟΣΜΟΥ». Στην ανάρτηση του γράφει μεταξύ άλλων: «Πόσο ανεξάρτητα (και πόσα) είναι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα; Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Χτες ιδρύθηκε ο “Κόσμος”, ένα νέο κόμμα με πράσινη και κοινωνική ατζέντα (kosmos.gr). Στην ηγετική του ομάδα μετέχει ένας ευρωβουλευτής, ο Πέτρος Κόκκαλης, με σημαντικό έργο την προηγούμενη πενταετία στα πεδία της πράσινης μετάβασης, πρόσωπα με θέσεις αιρετών και προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και άνθρωποι με προέλευση από διάφορους πολιτικούς χώρους σε όλο το εύρος από το φιλελεύθερο Κέντρο και την Κεντροαριστερά μέχρι την Αριστερά και την πολιτική οικολογία. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του νεοσύστατου κόμματος, με παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, μελών του κόμματος και ενδιαφερόμενων για το εγχείρημα. Όμως κάποια μεγάλα ΜΜΕ δεν έχουν αναφέρει το γεγονός ούτε σε δύο γραμμές, έστω για λόγους στοιχειώδους δημοσιογραφικής συνέπειας. Πλήρης αποσιώπηση».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα συναντήσει σήμερα τον Πέτρο Κόκκαλη στο γραφείο του στο Δημαρχείο Αθηνών. Οι δυο τους διατηρούν εξαιρετική σχέση πολλών ετών αφού οι απόψεις τους για την πράσινη ατζέντα συγκλίνουν. 

Διαβάστε επίσης:

Boυλή: Ψηφίζεται το βράδυ το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι αντιδράσεις και τα «όχι»

H κυβέρνηση ποντάρει στην κόπωση των αγροτών

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνονται οι εντάσεις και βαθαίνουν τα ρήγματα λίγο πριν το Συνέδριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:26