search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 00:35
MENU CLOSE

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ: «Χωρίς εμάς δεν περνούσε το νομοσχέδιο – Αφήστε τις αριθμητικές συγκρίσεις» 

16.02.2024 00:44
pasok KO

Σκληρή ήταν η επίθεση – απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Δημοκρατία μέσω κύκλων για τις κυβερνητικές διαρροές αναφορικά με την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

«Όποια επιχείρηση εκ μέρους της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Παράλληλα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ασκούν έντονη κριτική στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως ο «Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε δική του πλατφόρμα», ενώ «ο Μάκης Βορίδης λέει ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό». 

«20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα,  31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

«Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές» καταλήγουν στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πέρας της ψηφοφορίας κυβερνητικοί κύκλοι είχαν αναφέρει: «από τη ΝΔ ψήφισε το 68% και από το ΠΑΣΟΚ το 66%! Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που διεκδικεί τα πρωτεία στο μεταρρυθμιστικό κέντρο είχε λιγότερο ποσοστό στα ναι από τη ΝΔ».

Διαβάστε επίσης:

Ο  Κουκουλόπουλος και ο Τούρινγκ

Νίνα Κασιμάτη: Φαρμακερά βέλη προς τον Γιάννη Ραγκούση – Αν εκλεγεί ποτέ βουλευτής, θα τον ειδοποιήσουμε

Η αναφορά του Νατσιού στην οικογενειακή ζωή του Κασσελάκη που προκάλεσε αντιδράσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 00:32