search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:33
MENU CLOSE

Παίρνει πίσω τις αυξήσεις στα γενόσημα φάρμακα ο Γεωργιάδης: «Δεν θα πληρώνουν πάνω από 3€»

16.02.2024 14:57
adonis_1602_1920-1080_new

Στροφή 180 μοιρών από τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των ασθενών αλλά και των φαρμακοποιών, για τις αυξήσεις στις συμμετοχές σε περισσότερα από 1.700 γενόσημα φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση η οποία θα «κλειδώνει τη διαφορά της ασφαλιστικής με τη λιανική τιμή στα 3 ευρώ το ανώτερο».

Ο κ. Γεωργιάδης προκειμένου να ηρεμήσει τους φορολογούμενους πολίτες που βλέπουν ότι πληρώνουν όλο και περισσότερα χρήματα στο φαρμακείο για τη θεραπευτική τους αγωγή, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση, των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα».

Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε ότι: «Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών. Γι’ αυτό τον λόγο άμεσα, εντός της ημέρας, θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν -και δικαίως- τα παράπονα τους. Η νέα απόφαση οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών στο topontiki.gr για το χαράτσι στα φάρμακα: «Στα μολύβια των γιατρών παίζεται το παιχνίδι»

Στεφανιαία νόσος: Ποιες είναι οι νεότερες εξελίξεις στα stents (Photos)

Παγώνη για στρεπτόκοκκο: «Πολλά τα κρούσματα, γίνεται πανικός» – Τι πρέπει να κάνουμε οι γονείς (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07