search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:26
MENU CLOSE

ΟΑΣΑ: Στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία – Αρχίζουν δοκιμαστικά δρομολόγια (Photos/Video)

04.03.2024 10:28
osy new

Εφτασαν ήδη στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία. Μετράει ήδη αντίστροφα ο χρόνος για τη δρομολόγησή τους σε γραμμές του ΟΑΣΑ, στην Αττική.

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, μπαίνουν αμέσως στο στάδιο του προβλεπόμενου μακροσκοπικού ελέγχου και στη συνέχεια 38 εξ αυτών στο στάδιο της δοκιμαστικής – χωρίς επιβάτες – λειτουργίας.

«Πρόκειται για ημέρα ορόσημο στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ.Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου καθώς, όπως υπογράμμισε, η ένταξη των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στα οχήματα της Εταιρείας μας, εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη ημέρα στις Συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου.

Είναι η πρώτη φορά που ο στόλος των αστικών λεωφορείων της Αθήνας ενισχύεται με καινούρια (όχι μεταχειρισμένα) λεωφορεία εδώ και μία 15ετία.

Ερχονται και άλλα καινούργια λεωφορεία

Πριν από δέκα ημέρες υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και 100 αρθρωτών (18μετρων) λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου από την IVECO, η παραλαβή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει από φέτος.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η υπογραφή της σύμβασης για 200 απλά (12μετρα) λεωφορεία συμπιεσμένου φυσικού αερίου από την εταιρεία Industria Italiana Autobus, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν ως το 2025.

Μέσα στην επόμενη διετία θα δούμε επιπλέον καινούρια λεωφορεία στην Αθήνα η προμήθεια των οποίων θα γίνει μέσω leasing.

Τέλος, νέα οχήματα θα έρθουν και για τις 63 αστικών λεωφορειακές γραμμές στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική, τις οποίες ο ΟΑΣΑ θα αναθέσει – κατόπιν διαγωνσιμού – σε κοινοπραξία εταιρειών ΚΤΕΛ και τουριστικών γραφείων. Ο ανάδοχος θα υποχρεωθεί να κυκλοφορήσει 211 καινούρια λεωφορεία diesel ως και 9 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, τα οποία θα αντικαταστήσουν ισάριθμο αριθμό μεταχειρισμένων λεωφορείων τα οποία χρησιμοποιούν τα ΚΤΕΛ σήμερα για τα ίδια δρομολόγια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η προετοιμασία ενός ακόμα μεγάλου διαγωνισμού για την προμήθεια ακόμα 525 λεωφορείων. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι τύπους λεωφορείων θα αφορά η συγκεκριμένη προμήθεια, είναι όμως βέβαιο πως θα περιλαμβάνεται σημαντικό αριθμός ηλεκτρικών λεωφορείων καθώς και καινούργιων τρόλεϊ.

Η προκήρυξη του νέου αυτού διαγωνισμού αναμένεται εντός του α’ εξαμήνου του έτους, ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας χρόνος μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Διαβάστε επίσης

Άργος: Θύμα επαναλαμβανόμενων ξυλοδαρμών η 32χρονη που τη χτύπησε με σίδερο και την περιέλουσε με χλωρίνη ο σύζυγός της

Θεσσαλονίκη: Τσακώθηκαν μέσα στο ουζερί και τον μαχαίρωσε στην κοιλιά!

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48