search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:35
MENU CLOSE

Εν πλω προς την Ελλάδα τα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία (Photos)

07.02.2024 08:49
leoforeia new

Στον δρόμο με κατεύθυνση την Ελλάδα βρίσκονται τα 250 νέα αστικά ηλεκτρικά λεωφορεία που κατασκεύασε η κινεζική εταιρεία Yutong.

Ειδικότερα και, όπως αναφέρει το athenstransport.com 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, μαζί με επτά κινητούς φορτιστές, φορτώθηκαν σε πλοίο στο λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας και την Κυριακή ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Kαι τα 140 λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα ταξιδεύουν επίσης προς την Ελλάδα αλλά με άλλο πλοίο.

Συνολικά θα παραληφθούν 250 ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong, 140 για την ΟΣΥ τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα και 110 για τον ΟΑΣΘ τα οποία θα κινηθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης επιτροπής της Βουλής σχετικά με τις επόμενες συμβάσεις για 300 λεωφορεία φυσικού αερίου, τα ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένεται να ξεκινήσουν δρομολόγια γύρω στα τέλη Απριλίου, αφήνοντας όμως ανοικτό και το ενδεχόμενο για μικρή καθυστέρηση λόγω των εξελίξεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στην Ελλάδα αναμένουμε το επόμενο διάστημα 550 νέα αστικά λεωφορεία: τα 250 ηλεκτρικά από την Yutong καθώς και 300 ακόμα λεωφορεία φυσικού αερίου (100 αρθρωτά και 200 κανονικά) τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα.

Όσο για τον επόμενο διαγωνισμό, αυτός αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και να περιλαμβάνει 750 ακόμα καινούργια λεωφορεία για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου

Λήμνος: Εκατοντάδες μέδουσες ξεβράστηκαν σε παραλία (Photos)

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:35