search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:58
MENU CLOSE

Προφυλακιστέος 44χρονος που εμπλέκεται στην ομάδα των Σέρβων εκτελεστών

04.03.2024 17:58
peripoliko-new

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 44χρονος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από Σέρβους εκτελεστές και αναλάμβανε δολοφονίες αλλοδαπών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται να έχει υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα που διέπραξε τέσσερις ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα οι οποίες σχετίζονται με τη δράση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες από τους Σέρβους εκτελεστές, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως οι Σέρβοι εκτελεστές είναι αυτοί που δολοφόνησαν τους Σλοβένους στην Βάρη, τον Ιανουάριο του 2020.

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Ο 44χρονος κατηγορούμενος στη σύντομη απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε πως μετέφερε ένα αμάξι από την Αθήνα στην Κέρκυρα χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και τον σκοπό της μεταφοράς του.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα κινητό για το οποίο ισχυρίστηκε πως δεν ήταν ο αποκλειστικός κάτοχος και πως του το έδωσε ένας συγκατηγορούμενός του, έγκλειστος σε φυλακές στο εξωτερικό, στην Αθήνα και το παρέδωσε σε κάποιον άλλον στην Κέρκυρα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει βαρύτατες ποινικές διώξεις για τις κατηγορίες-μεταξύ άλλων- της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας για την δράση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης ανά την Ευρώπη ταυτοποιήθηκαν 39 μέλη της οργάνωσης, από τους οποίους 7 συνελήφθησαν στη Σερβία και 2 στην Ισπανία, ενώ 17 μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Ευρώπης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν 8 μέλη των οργανώσεων ως ηθικοί αυτουργοί των ανθρωποκτονιών που τελέστηκαν στην Ελλάδα, 8 μέλη ως φυσικοί αυτουργοί, και συγκεκριμένα από 4 σε κάθε υπόθεση ανθρωποκτονίας, και 23 μέλη ως συνεργοί τους.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Η μαρτυρία του σεφ του ουζερί για την επίθεση με μαχαίρι από θαμώνα: «Μου είπε ότι δεν είναι σημερινό το κοντοσούβλι και με μαχαίρωσε»

Νοσοκομείο Λάρισας: Πόρτα καταπλάκωσε την… ακτινολόγο – Υπέστη κάταγμα στο χέρι και φέρει τραύμα στο κεφάλι και στο πόδι

Νίκαια: Οι απειλές του 64χρονου που σκότωσε τον γαμπρό του – «Θα χυθεί αίμα» – Τι έγραφε στο διαδίκτυο για την κόρη του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48