search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 10:11
MENU CLOSE

Καταδικάζουν Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη

06.03.2024 17:43
ursula misel 098- new

Σε καταδίκη της επίθεσης στην την αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος βρισκόταν καθοδόν για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησαν τόσο ο πρόεδρος του του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ , όσο και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Καταδικάζω έντονα την αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό κατά την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη» αναφέρει με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν πτοείται από αυτή τη νέα απόπειρα τρομοκρατίας – σίγουρα ούτε οι δύο ηγέτες στο έδαφος ούτε ο γενναίος λαός της Ουκρανίας».

«Περισσότερο από ποτέ, στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» καταλήγει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Την επίθεση στην Οδησσό καταδίκασε και ο Σαρλ Μισέλ.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ τόνισε: «Η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο ένα σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας»

Σημειώνει ότι «αυτό είναι κατακριτέο και για τις τακτικές του Κρεμλίνου».

«Η πλήρης υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα αμφιταλαντευτεί» καταλήγει ο Σαρλ Μισέλ.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία: Η ανταπόκριση της ΕΡΤ μετά την επίθεση κοντά στην αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού (video)

«Η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος» – Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Ζελένσκι μετά την έκρηξη και όλο το παρασκήνιο

Βουλή: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, μόνη της η ΝΔ – Live η συζήτηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12