search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:41
MENU CLOSE

Η ακρίβεια… «ψήνει» την κυβέρνηση – Απόγνωση στο Μαξίμου από την αποτυχία των μέτρων για μείωση τιμών

07.03.2024 06:23
akriveia-new

Η ανεπιτυχής προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το θέμα με την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη – καθώς στην υπόθεση δεν υπήρχαν σκοτεινά σημεία- οδήγησε και πάλι το Μέγαρο Μαξίμου στον γνωστό δρόμο που έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών, και δει με την ακρίβεια.  

Καθώς μάλιστα η σημερινή μέρα -Τσικνοπέμπτη-  έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες πολίτες, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται να αγωνιούν για τις εντυπώσεις που θα αφήσουν οι τιμές στους καταναλωτές. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλα τα ρεπορτάζ δίνουν μία εικόνα ιδιαίτερα δύσκολη για τους καταναλωτές δεδομένου ότι οι τιμές σε όλα τα είδη του σούπερ μάρκετ έχουν πάρει την ανιούσα δεν είναι λίγοι εκείνοι στην κυβέρνηση που παραδέχονται ότι τα πράγματα με την ακρίβεια δεν έχουν πάει καθόλου καλά. 

Αυτό άλλωστε καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται να μην μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχει άλλο μείγμα πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα.  

Η περίοδος αυτή άλλωστε δεν βοηθάει στο κυβερνητικό αφήγημα ότι με τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της το αρμόδιο υπουργείο στοχεύει στη μείωση των τιμών. 

Η Τσικνοπέμπτη, η Καθαρά Δευτέρα και η περίοδος της Σαρακοστής κάνει τους καταναλωτές να απευθύνονται σε ειδικά προϊόντα των οποίων οι τιμές δεν λένε να πέσουν, αντίθετα μάλιστα παραμένουν υψηλές.  

Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολύ καιρό οι πολίτες. 

Το γεγονός ακόμα ότι από την περασμένη Παρασκευή μπήκαν σε εφαρμογή επιπλέον μέτρα για την μείωση των τιμών σε κατηγορίες προϊόντων, όπως τα καθαριστικά σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και άλλα βασικά προϊόντα για τα νοικοκυριά δεν έφερε καμμία ανακούφιση στους καταναλωτές καθώς δεν μπορούν να… τρέφονται με καθαριστικά σπιτιού. 

«Η μάχη με την ακρίβεια δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού», είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, ο οποίος ωστόσο επικρίθηκε καθώς παρότρυνε μία ηλικιωμένη κυρία να αγοράσει καλλυντικά γιατί σε αυτά είχαν πέσει οι τιμές. 

Γαλάζια στελέχη επιμένουν ότι βασικό στοιχείο στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι ότι η κυβέρνηση εκτός από τα μέτρα που παίρνει στο σούπερ μάρκετ επενδύει στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων αλλά και στα ειδικά επιδόματα στις ευάλωτες κατηγορίες.

«Προσπαθούμε, παίρνουμε μέτρα και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι ώστε ο πολίτης να δει στο τέλος ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται», δήλωσε πριν μερικές μέρες ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Η «αφωνία» της κυβέρνησης για τον μητροπολίτη που απέκλεισε βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των ομοφύλων και η απάντηση Πιερρακάκη

Ψήφισμα της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον Μπελέρη: Καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου

Πανευρωπαϊκή καταδίκη για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Το παρασκήνιο της συνάντησης Ζελένσκι-Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28