search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:33
MENU CLOSE

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Βρέθηκε φάκελος 136 χρόνια μετά – Τι περιλαμβάνει

15.03.2024 16:18
jack-the-ripper-new

Μετά από 136 χρόνια βρέθηκε ένας αστυνομικός φάκελος για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, από τον δισέγγονο ενός ντετέκτιβ που εργάστηκε για την υπόθεση.

Το αρχείο περιλαμβάνει δύο φωτογραφίες του Michael Ostrog, ενός πρώτου ύποπτου. Ωστόσο, γρήγορα αποκλείστηκε ως ο Αντεροβγάλτης καθώς προέκυψε ότι βρισκόταν στην πτέρυγα μιας γαλλικής φυλακής όταν έγιναν οι δολοφονίες πέντε γυναικών στο Γουάιτσαπελ του ανατολικού Λονδίνου το 1888.

Ο φάκελος περιλαμβάνει το μοναδικό αντίγραφο της καρτ-ποστάλ που φέρεται να είχε στείλει στη Μητροπολιτική Αστυνομία ο ίδιος ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης θέλοντας να χλευάσει τις έρευνες. Η αυθεντική κάρτα έχει χαθεί. Περιλαμβάνεται επίσης, ένα αντίγραφο της επιστολής με την προσφώνηση «Αγαπητό αφεντικό», ένα ανατριχιαστικό σημείωμα που έστειλε ο δολοφόνος στην αστυνομία το οποίο υπέγραψε ως «Τζακ ο Αντεροβγάλτης».

Ήταν η πρώτη φορά που αναφέρθηκε το περιβόητο όνομα. Ο δολοφόνος καυχιόταν ότι σκότωσε τα θύματά του και προειδοποίησε την αστυνομία ότι το μαχαίρι του ήταν «ακόμη ωραίο και κοφτερό». Η πρωτότυπη επιστολή φυλάσσεται στα Εθνικά Αρχεία στο Kew και υπάρχουν μόνο λίγα αντίγραφά της.

Ο φάκελος κρατήθηκε από τον επιθεωρητή Joseph Henry Helson, ο οποίος υπηρετούσε στη Μητροπολιτική Αστυνομία όταν ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος σκότωσε πέντε γυναίκες στο Whitechapel το 1888. Ο επιθεωρητής Helson ανέλαβε την έρευνα και βοήθησε επίσης στις έρευνες για τη δολοφονία της Annie Chapman, του δεύτερου θύματος του Τζακ του Αντεροβγάλτη, οκτώ ημέρες αργότερα.

Η απρόσμενη ανακάλυψη 136 χρόνια μετά έχει κινήσει το ενδιαφέρον συλλεκτών, με αποτέλεσμα ο φάκελος να δημοπρατείται στο Έξετερ της ΝΔ Αγγλίας στις 22 Μαρτίου.

Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης έχει οριστεί στις 10.000 λίρες.

Διαβάστε επίσης:

Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα Δαρδανέλλια, παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Διαφορετικοί δρόμοι από Ουίλιαμ και Χάρι, στη σκιά της Νταϊάνα (photos/videos)

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν ρωσικά εκλογικά τμήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:32