search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:44
MENU CLOSE

Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

16.03.2024 06:30
papanastasis1

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, η πολύμορφη και χωρίς φραγμούς στήριξη της πολιτικής του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ απέναντι στον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, η μετατροπή συνολικά της ελληνικής επικράτειας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, είναι κάποια μόνο από τα αποτελέσματα της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Για την ανάληψη, εκ μέρους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκτεταμένων και εξειδικευμένων στρατιωτικών δράσεων σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπου κι αν ζητηθεί, κομβικό ρόλο «παίζουν» οι προβλέψεις του «ελληνοαμερικανικού στρατηγικού διαλόγου», αλλά και της κατάπτυστης ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις Βάσεις.

Το επικαιροποιημένο πλαίσιο «χρήσης» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποσκοπεί στην άμυνα της χώρας όπως την αντιλαμβάνεται ο λαός, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων. Βασίζεται σε μια «πολυεθνική» λογική, καλλιεργώντας ενδεχομένως και μια ηττοπαθή «ατμόσφαιρα» μέσα στα στρατόπεδα. Για να γίνει κατανοητό αυτό, αρκεί κάποιος να «τοποθετήσει» σε ένα χάρτη τις θέσεις που βρίσκεται ταγμένος και επιχειρησιακά προσανατολισμένος σήμερα, ο πυρήνας των καλύτερα εξοπλισμένων και εκπαιδευμένων ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Αυτό που θα εμφανιστεί, είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, ανησυχητικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια του λαού μας.

Ενδεικτικά: Τα πολύτιμα για την αντιπυραυλική άμυνα και πανάκριβα συστήματα PATRIOT βρίσκονται ταγμένα, με δεκάδες ελληνικό προσωπικό, στη Σαουδική Αραβία, συμμετέχοντας στην αντιπυραυλική άμυνα των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων. Μία ελληνική επίλεκτη αντιαρματική μονάδα, ενταγμένη στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας, βρίσκεται στη Βουλγαρία. Οι Ειδικές Δυνάμεις είναι ενταγμένες στις ΝΑΤΟϊκές Ταχυκίνητες Μονάδες. Τα πανάκριβα πολεμικά αεροσκάφη 4ης και 4,5ης γενιάς, περιπολούν στους ουρανούς των Βαλκανικών χωρών, «αστυνομεύοντας» πτήσεις αντίστοιχων ρωσικών. Πέρα απ’ τα προαναφερόμενα, η Ελλάδα συμμετέχει σε έντεκα (11) λεγόμενες «ειρηνευτικές» αποστολές εκτός συνόρων, που είναι απόρροια των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει η σημερινή – και οι προηγούμενες – κυβερνήσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Είναι επιλογές, που πέρα από κάθε αμφισβήτηση, αποδυναμώνουν, όπως και τα ίδια τα στελέχη των ΕΔ ομολογούν, κρίσιμους τομείς για την άμυνα της χώρας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση με την πρόσφατη επικύρωση στη Βουλή δυο κατάπτυστων συμφωνιών – αληθινών μνημονίων υποτέλειας – τοποθετεί Έλληνες στρατιωτικούς, με μετάθεση, σε μονάδες του αμερικάνικου στρατού, κάτω απ’ τις διαταγές Αμερικανών διοικητών και υπαγόμενους άμεσα στις εντολές της αμερικανικής κυβέρνησης! Για τα κυβερνητικά «πεπραγμένα» όλα δείχνουν ότι το «βαρέλι δεν έχει πάτο». Ήδη, πέραν των άλλων εμπλοκών, ξεκίνησε και η συζήτηση και για την αποστολή ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την με οποιοδήποτε τρόπο εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας ή σε άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, άσχετα με τον «μανδύα» υπό τον οποίον αυτές εξελίσσονται, καθώς και κάθε αποστολή όπλων και πυρομαχικών.

Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό και το προσωπικό των ΕΔ για τις επιλογές της. Ο κίνδυνος για πιθανά αντίποινα είναι μεγάλος. Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που χαρακτήρισε «νόμιμο στόχο» της Ρωσίας τις υποδομές των χωρών του ΝΑΤΟ που ενισχύουν το μέτωπο της Ουκρανίας.

Επιπλέον, πριν λίγες ημέρες, «έλυσε κάβους» η φρεγάτα ΥΔΡΑ για τα «θερμά» νερά της Ερυθράς Θάλασσας. Η κυβέρνηση στέλνει το πολεμικό πλοίο και το πλήρωμά του κυριολεκτικά στο «χαμό». Στέλνει δεκάδες άντρες και γυναίκες εκεί που τα ραντάρ των πλοίων μετράνε καθημερινά δεκάδες εναέριες και όχι μόνο επιθέσεις. Τους στέλνει, όπως η ίδια κυνικά ομολογεί, για να προασπίσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη συμφωνούν επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ορισμένες επιφυλάξεις σε δευτερεύοντα θέματα σχετικά με την αποστολή της φρεγάτας.

Η κυβέρνηση κρύβει ότι το κλίμα που επικρατούσε και επικρατεί στην φρεγάτα «ΥΔΡΑ», πριν αλλά και μετά τον απόπλου της, είναι εξαιρετικά άσχημο. Το πλήρωμα γνωρίζει πολύ καλά ότι κινείται στο «στόμα του λύκου», όχι για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας όπως ορκίστηκαν, αλλά υπηρετώντας τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Υπήρξαν παραιτήσεις. Όσοι επιβαίνουν σ’ αυτό το πλοίο εγκατέλειψαν οικογένειες με προβλήματα, με απαγορευμένη τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μαζί τους. Τα 1.500 ευρώ, εφάπαξ οικονομική παροχή, σε κάθε μέλος του πληρώματος είναι προσβολή για την αξιοπρέπειά τους και δεν εξαγοράζουν την τεράστια ανησυχία που βιώνουν αυτές οι οικογένειες.

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι η συμμετοχή της χώρας μας στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις, είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και την αλληλεγγύη που εκφράζεται αγωνιστικά, στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου, προς τον Παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Η ιστορία της αποτροπής συμμετοχής στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας του Α/Τ «Θεμιστοκλής», το 1999, κάτω απ’ την αντίδραση του λαϊκού κινήματος είναι γνωστή κι αν χρειαστεί θα επαναληφθεί.

To ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση και δράση, απαιτώντας:

-Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

-Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα, κανένας Έλληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός, ναύτης, στρατιώτης σε ξένα νερά και εδάφη!

-Να τερματιστεί τώρα το μακελειό στη Γάζα και η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη!

-Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές!

*Ο Νίκος Παπαναστάσης είναι Αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Αιτωλ/νίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:38