search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Πονοκέφαλος για δυο η πρωινομεσημεριανή ζώνη – Οι προβληματισμοί και οι σχεδιασμοί σε ΣΚΑΪ και Mega

19.03.2024 13:27
TV control new

Η πρωινομεσημεριανή ζωνη προκαλεί «πονοκέφαλο»  σε δυο κανάλια. Η αιτία κοινή. Οι λόγοι διαφορετικοί.

Η προπέρσινη επιλογή του ΣΚΑΪ να εντάξει μια πινελιά πρωινής ανάλαφρης ενημέρωσης με την ψυχαγωγικοενημερωτική εκπομπή «Πρωινό μας» απλώς συντήρησε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί μια σεζόν πίσω με την εκπομπή «Love it».

Συνέχισε και στην παρούσα σεζόν καθότι «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς». Εν συντομία το πρωινάδικο του σταθμού άλλαξε τίτλο και μετονομάστηκε σε «Fay’s time», από «Πρωινό μας».

Το μέχρι τώρα πεπραγμένα απτά. Αποτυπώνονται στις μετρήσεις της Nielsen. Το διάγραμμα τηλεθέασης του σταθμού μεταξύ 07.00- 15.00 θυμίζει το τμήμα της εθνικής οδού οδό Ισθμού- Επιδαύρου, στο ύψος του Κόρφου.

Ο δρόμος έχει μια μεγάλη κατηφορική ευθεία και μετά μια μεγάλη ανηφόρα. Το ενδιάμεσο θυμίζει την τηλεθέαση της ψυχαγωγικοενημερωτικής εκπομπής του καναλιού του Φαλήρου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την εκπομπή «Γειά σου» τα Σαββατοκύριακα.

Στο Mega, αν δεν υπήρχαν το «Live news » το απόγευμα και οι σειρές μυθοπλασίας στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Κοινή μυστική- ανομολόγητη- παραδοχή στο κανάλι της Καλλιθέας είναι πως η πρωινομεσημεριανή ζώνη, τις καθημερινές, χωλαίνει.

Σκεπτικισμός επικρατεί και στα δύο στρατόπεδα για τις επενδύσεις που έκαναν στις ψυχαγωγικοενημερωτικές εκπομπές  και με  αφορμή τους σχεδιασμούς της επόμενης σεζόν.

Πολλά ενδεχόμενα εξετάζονται. Στον ΣΚΑΪ έχουν εκφραστεί σκέψεις το «Fay’s time» να μετακινηθεί πιο μεσημέρι, ώστε να ανασυσταθεί σε συμπαγή μορφή μια αμιγώς ενημερωτική ζώνη η οποία θα εκτείνεται από το πρωί μέχρι και μετά το μεσημέρι και να έχει καλύτερο lead in το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το οποίο συχνά πυκνά εμφανιζόταν έως προσφάτως στις δέκα επικρατέστερες επιλογές των τηλεθεατών. Ανάλογα χαρακτηριστικά εμφανίζει και το «Γειά σου».

Στο Mega μέχρι αυτή τη στιγμή συζητείται εντόνως- και βγαίνει προς τα έξω- ότι με το κλείσιμο της σεζόν θα ολοκληρωθεί και ο κύκλος εκπομπών «Mega καλημέρα».  Εξετάζεται επίσης η επόμενη μέρα για το «Πάμε Δανάη» αλλά και η ομοειδής «Ελένη», που μεταδίδεται μετά το μεσημεριανό δελτίο του σταθμού.

Λέγεται ότι Mega και Φαίη Σκορδά βρίσκονται σε συγκλίνουσες τροχιές, για την πρωινή ζώνη του σταθμού.

Πιθανόν για τη χρονική περίοδο που τώρα είναι στον αέρα το «Mega καλημέρα», ίσως με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια. Συνδυαστικά με την επιπλέον παραμονή στον αέρα της ειδησεογραφικής εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega» που προηγείται, το νέο πρωινάδικο του σταθμού εξετάζεται να αρχίζει εκεί γύρω στις 10.00.

 Στο μεταξύ δεν είναι ακόμα βέβαιη η ανανέωση της συνεργασίας του σταθμού με την Ελένη Μενεγάκη υπο το ίδιο status quo (από κάθε άποψη).

Εάν του χρόνου η εκπομπή «Ελένη» δεν θα είναι στο καθημερινό μεταμεσημεριανό πρόγραμμα του σταθμού, εξετάζεται το ενδεχόμενο η εκπομπή «Πάμε Δανάη» να μετακινηθεί προς τα εκεί, υπό την προϋπόθεση ότι η  Φαίη Σκορδά θα αποτελεί lead in στο μεσημεριανό δελτίο του καναλιού, «ζώνη» η οποία ήταν ζητούμενο για την παρουσιάστρια όταν μετακινήθηκε στον ΣΚΑΪ και τηρήθηκε στο πρώτο έτος της συνεργασίας τους.

Λέγεται ότι οι σχεδιασμοί θα οριστικοποιηθούν λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα.

Διαβάστε επίσης

Δημοσιογράφος του Al Jazeera συνελήφθη στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό

Καινούργιου σε Κονταρό: «Τη Βανδή με τον Μπισμπίκη τους αποκαταστήσατε, εμένα;» (video)

Τηλεθέαση: Οι νικητές και οι χαμένοι της Κυριακής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:15