search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Πούτιν: Ζήτησε την συνδρομή της FSB (πρώην KGB) για να παρακάμψουν οι ρωσικές εταιρείες τις δυτικές κυρώσεις

19.03.2024 20:10
putin fsb 87- new

Μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), τον κύριο διάδοχο της KGB της σοβιετικής εποχής, σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις δυτικές κυρώσεις ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ο νεοεκλεγείς Ρώσος πρόεδρος, ζήτησε την Τρίτη από την FSB να βοηθήσει τις ρωσικές εταιρείες να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις και να επεκτείνουν την επιρροή τους σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο.


Σε μια προσπάθεια να πλήξει τη ρωσική οικονομία και να αναγκάσει τον Πούτιν να αλλάξει πορεία, η Δύση επέβαλε στη Ρωσία τις αυστηρότερες κυρώσεις που έχει επιβάλει ποτέ, λίγο αφότου το Κρεμλίνο διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία το 2022.


Ο Πούτιν, ωστόσο, λέει ότι η οικονομία της Ρωσίας εν καιρώ πολέμου έχει αναπτυχθεί παρά τις κυρώσεις, με την κατασκευή βλημάτων πυροβολικού να ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη της Δύσης και τη ρωσική οικονομία να σημειώνει πέρυσι ανάπτυξη 3,6%.


Σε ομιλία του στην ετήσια συνάντηση της κατασκοπευτικής υπηρεσίας FSB στη Λουμπιάνκα στο κέντρο της Μόσχας, μετά τη σαρωτική νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο Πούτιν είπε ότι οι κατάσκοποί της θα πρέπει να συνεργαστούν με άλλες υπηρεσίες για να αυξήσουν την ασφάλεια του τραπεζικού και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


Είπε στο FSB «να παράσχει στήριξη στις εταιρείες μας που αναπτύσσονται ενεργά παρά τα εμπόδια που τους θέτουν και οι οποίες εξερευνούν νέες αγορές αλλά αντιμετωπίζουν ανοιχτά εχθρικές ενέργειες» από τη Δύση.

«Ναι, μας δημιουργούν προσωρινά προβλήματα», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι μίλησε στην κυβέρνηση για το πώς οι κυρώσεις επηρέασαν ορισμένα μεγάλα έργα. «Αλλά όλα, φυσικά, θα γίνουν ούτως ή άλλως».

Υπενθυμίζεται ότι η KGB, υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους πόλους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με επιρροή που εκτεινόταν πολύ πέρα από τα σύνορα της ΕΣΣΔ και πολύ πέρα από την απλή κατασκοπεία και την ασφάλεια. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο άλλοτε πράκτοράς της , ο Πούτιν, ζητά την συνδρομή της για να ξεπεράσουν οι ρωσικές εταιρείες τον σκόπελο των δυτικών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Κραγιόν 4.000 ετών βρέθηκε στο Ιράν

Μπολσονάρου: Στο στόχαστρο της βραζιλιάνικης αστυνομίας – Ζητά να διωχθεί για πλαστογράφηση πιστοποιητικών εμβολιασμού

Έδεσε σκυλάκι με μονωτική ταινία σε κολώνα και έστειλε βίντεο από το μαρτύριό του στην ιδιοκτήκτρια – Σαστισμένη η κοινή γνώμη στην Κολομβία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:53