search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:03
MENU CLOSE

«Κλειδώνει» η αγορά 7 νέων canadair – Στον Καναδά ο Μητσοτάκης για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

20.03.2024 21:05
kananter
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair από τον Καναδά αναμένεται να δρομολογήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τις επόμενες ημέρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε την αγορά των νέων Canadair στη συνέντευξη που παραχώρησε στην καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail», όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μία μεγάλη αγορά για την Ελλάδα», και ότι  το συνολικό κόστος για την προμήθεια των νέων αεροπλάνων από την καναδική De Havilland ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Η επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη στον Καναδά, Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και 41 χρόνια. «Η καθυστέρηση ήταν ανεξήγητη, δεδομένων των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Καναδά», είπε. «Είχα θέσει ως προτεραιότητα να επισκεφθώ επίσημα τον Καναδά… για να συνεργαστώ με την ελληνοκαναδική κοινότητα και να μιλήσουμε για την οικονομική πτυχή της συνεργασίας μας».

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών τύπου DHC-515 μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμα δύο μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο τελευταία θα έχουν έδρα την Ελλάδα και θα επιχειρούν κανονικά, όμως προτεραιότητά τους θα είναι η βοήθεια σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της συμφωνίας για τα νέα Canadair, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, να έχει επαφές με την ομογένεια και τη διασπορά και να παρουσιάσει στην επιχειρηματική κοινότητα του Καναδά, μέλους του G7, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Mέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία

Θερμό επεισόδιο Ζωής Κωνσταντοπούλου – Μηταράκη: «Είσαι Χρυσή Αυγή» – «Δεν έχετε ίχνος τσίπας, να πάτε σπίτια σας»

Στέφανος Κασσελάκης: Αποστολάκης και Καπνισάκης πήγαν να τον δουν στο πρώτο επισκεπτήριο – Διήρκεσε 2 ώρες, τι συζήτησαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:03