search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:13
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Λουλούδια έξω από το Ρωσικό Προξενείο για το μακελειό της Μόσχας

23.03.2024 13:22
louloydia1

Ρώσοι υπήκοοι που διαβιούν στη Θεσσαλονίκη συρρέουν από νωρίς και αφήνουν λουλούδια έξω από το Ρωσικό Προξενείο, στη μνήμη των αθώων θυμάτων του μακελειού της Μόσχας.

«Θρηνούμε». Αυτό είναι το συγκινητικό μήνυμα γραμμένο σε σημείωμα στα ρωσικά, ενώ ακριβώς από κάτω αναγράφεται η ημερομηνία της τρομοκρατικής επίθεσης (22/03/2024) αλλά και η Μόσχα.

Παγκόσμιο σοκ για το μακελειό – Τουλάχιστον 115 νεκροί

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στο μακελειό της Μόσχας, καθώς σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, τουλάχιστον 115 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν.

«Ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί», ανέφερε ανακοίνωση της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία η αιτία θανάτου ήταν τραύματα από σφαίρες και δηλητηρίαση από προϊόντα καύσης». Η επιτροπή είπε επίσης ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν «εύφλεκτο υγρό» για να βάλουν φωτιά στην αίθουσα συναυλιών ενώ βρίσκονταν ακόμη μέσα άνθρωποι. «Αυτή τη στιγμή διεξάγονται βαλλιστικές, γενετικές και δακτυλικές εξετάσεις».

Σε χωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανέφερε ότι τουλάχιστον τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ κρατικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους υγείας ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά. Το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας της Μόσχας κατονόμασε τα 41 από τα θύματα και στη λίστα αυτή το νεότερο είναι 33 ετών και το μεγαλύτερο σε ηλικία 71.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Παρασκευή: Τηλεφώνημα για βόμβες σε δύο σούπερ μάρκετ

Έξοδος τριημέρου 25ης Μαρτίου: Χιλιάδες οι εκδρομείς – Ειδικές συστάσεις και μέτρα ασφαλείας από τις αρχές

Καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Βελτιώνεται σταδιακά το απόγευμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46