search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:17
MENU CLOSE

Βενζίνη: Στα ύψη και πάλι η τιμή της αμόλυβδης – Πόσο θα φτάσει το Πάσχα (Video/Πίνακας)

27.03.2024 10:42
βενζιναδικοι νες

«Πονοκέφαλο» προκαλεί η νέα άνοδος της βενζίνης πανελλαδικά. Η απλή αμόλυβδη πήρε εκ νέου την ανιούσα, με την τιμή της να πλησιάζει στα 2 ευρώ το λίτρο ακόμα και στην Αττική.

Ωστόσο, όπως λέει στο iefimerida.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών του νομού Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος αυτήν την εβδομάδα φαίνεται να υπάρχει μια τάση μείωσης της τιμής της βενζίνης, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πλησιάζουμε στα επίπεδα παραδείγματος χάριν του προηγούμενου μήνα.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί η νέα άνοδος της βενζίνης πανελλαδικά. Έχοντας διανύσει μια βατή περίοδο όπου οι τιμές είχαν σταθεροποιηθεί, η απλή αμόλυβδη πήρε εκ νέου την ανιούσα, με την τιμή της να πλησιάζει στα 2 ευρώ το λίτρο ακόμα και στην Αττική. Το αυτοκίνητο λοιπόν αποδεικνύεται ένα… ακριβό σπορ για όσους το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, όπως λέει στο iefimerida.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών του νομού Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος αυτήν την εβδομάδα φαίνεται να υπάρχει μια τάση μείωσης της τιμής της βενζίνης, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πλησιάζουμε στα επίπεδα παραδείγματος χάριν του προηγούμενου μήνα. Πόσο αυξήθηκε η βενζίνη μέσα σε έναν μήνα Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στον νομό Αττικής στις 26 του περασμένου Φεβρουαρίου διαμορφωνόταν στα 1,869 ευρώ το λίτρο, την ώρα που χθες -έναν μήνα ακριβώς μετά- η τιμή έφτασε τα 1,908 ευρώ το λίτρο. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στην επαρχεία και τα νησιά, αφού εκεί η τιμή έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ (Ευρυτανία, Κεφαλληνία, Λευκάδα και νομό Δωδεκανήσου). Πίνακες σύγκρισης Οι πίνακες που ακολουθούν παρακάτω από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (fuelprices.gr) είναι ενδεικτικοί του πόσο αυξήθηκε μέσα σε διάστημα ενός μήνα η αμόλυβδη.

Πηγή: iefimerida.grΒενζίνη: «Πονοκέφαλος» η τιμή της αμόλυβδης -Πόσο αυξήθηκε, τι αναμένεται για το Πάσχα [πίνακες] – iefimerida.gr

Πόσο αυξήθηκε η βενζίνη μέσα σε έναν μήνα

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στον νομό Αττικής στις 26 του περασμένου Φεβρουαρίου διαμορφωνόταν στα 1,869 ευρώ το λίτρο, την ώρα που χθες -έναν μήνα ακριβώς μετά- η τιμή έφτασε τα 1,908 ευρώ το λίτρο. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στην επαρχεία και τα νησιά, αφού εκεί η τιμή έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ (Ευρυτανία, Κεφαλληνία, Λευκάδα και νομό Δωδεκανήσου).

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα αναφέρει στο Open ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοι στα πρατήρια όπου οι τιμές είναι ασυνήθιστα χαμηλές και εξηγεί τους τρόπου με τους οποίους νοθεύονται τα καύσιμα..

Οι πίνακες που ακολουθούν παρακάτω από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (fuelprices.gr) είναι ενδεικτικοί

Το ερώτημα για πολλούς οδηγούς είναι εάν η τιμή θα παραμείνει κοντά στα 2 ευρώ για αρκετό διάστημα ακόμα ενόψει και της εξόδου των αδειούχων του Πάσχα, το οποίο πέφτει φέτος στις 5 Μαΐου.

Όπως αναφέρει o κ. Καλατζόπουλος «η βενζίνη είναι χρηματιστηριακό προϊόν, επομένως όπως συμβαίνει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα αναμένεται μια μικρή άνοδος. Ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα, εάν το βαρέλι του πετρελαίου συνεχίσει πάνω από τα 80 λεπτά, αυτό σημαίνει πως θα κάνουμε Πάσχα με πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο».

Διαβάστε επίσης

Τραμπ: «Εκτοξεύτηκε» η μετοχή της εταιρείας DJT στη Wall Street – Εντυπωσιακή πρεμιέρα στον Nasdaq

Στα ύψη η τιμή του κακάο – Ξεπέρασε τα 10.000 δολάρια ανά τόνο στη Νέα Υόρκη

Eurostat: Τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη έχουν οι Έλληνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:10