search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:35
MENU CLOSE

Τραμπ: «Εκτοξεύτηκε» η μετοχή της εταιρείας DJT στη Wall Street – Εντυπωσιακή πρεμιέρα στον Nasdaq

26.03.2024 21:09
trupm wall street 76- new

Nτεμπούτο «με το δεξί» για την εταιρεία ΜΜΕ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στην πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της υπό τα αρχικά DJT, εκείνα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Οι μετοχές DJT, της Trump Media and Technology Group (TMTG), η οποία εποπτεύει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, κατέγραφαν αύξηση άνω του 34%, στα 66,36 δολάρια, γύρω στις 17.55 ώρα Ελλάδας.

«Λατρεύω την Truth Social, λατρεύω την αλήθεια», έγραψε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης, που δημιούργησε το 2022, χαιρετίζοντας την επιτυχία των μετοχών στον Nasdaq.

Λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street, η διαπραγμάτευση της μετοχής DJT, με μεγάλη ζήτηση, χρειάστηκε να ανασταλεί για λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει εκ νέου.

Την Παρασκευή, η γενική συνέλευση της εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), Digital World Acquisition Corp (DWAC), ψήφισε υπέρ της συγχώνευσης με την TMTG, την εταιρεία του Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο βασικός μέτοχος της TMTG, που θα ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια μετοχές της νέας εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.

Βάσει εκτιμήσεων, το μερίδιο του υπολογίζεται σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένης της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Αυτή η είσοδος στο Χρηματιστήριο προσφέρει σε κάθε περίπτωση μια ανάσα οικονομικού οξυγόνου στον πρώην πρόεδρο, που βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα δικαστικά μέτωπα.

Η Wall Street αποτιμά την Trump Media στο αστρονομικό ποσό των 13 δισ. δολ., το οποίο σύμφωνα με αναλυτές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Αυτή η αποτίμηση ενδέχεται να αντανακλά περισσότερο τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών του Τραμπ, παρά μια λογική αποτίμηση των επιχειρηματικών προοπτικών της εταιρείας» δήλωσε ο Thomas Hayes, πρόεδρος της Great Hill Capital.

Η αξία του πλειοψηφικού πακέτου που ελέγχει ο Τραμπ στην Trump Media, υπολογίζεται στα 5,38 δισ. δολ. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι με βάση τη νομοθεσία δεν μπορεί να πουλήσει ή να ενεχυριάσει τις μετοχές του για το επόμενο εξάμηνο.

Διαβάστε επίσης:

Βαλτιμόρη – Μπάιντεν: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πληρώσει για την ανοικοδόμηση της γέφυρας – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Ανακαλεί ο Νετανιάχου τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ και τις συνομιλίες για εκεχειρία – Σε απομόνωση το Ισραήλ, λέει η Χαμάς

Χάος στις Βρυξέλλες: Eπεισόδια έξω από την Κομισιόν, αγρότες απέκλεισαν δρόμους – «Αφήστε μας να ζήσουμε από το επάγγελμά μας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15