search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:17
MENU CLOSE

«Σινεμά στο Υδαταέριο» Cinobo x Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – Από τις 4 μέχρι τις 30 Απριλίου

29.03.2024 17:39
ekptwtoi_aggeloi

Το Cinobo και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμπράττουν για μια σειρά κινηματογραφικών προβολών στο επιβλητικό κτίριο του Νέου Υδαταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Από τις 4 μέχρι τις 30 Απριλίου, το «Σινεμά στο Υδαταέριο» φέρνει την έβδομη τέχνη σε ανοιχτό διάλογο με τη βιομηχανική κληρονομιά, μέσα από επτά ταινίες οι οποίες επιλέχθηκαν από την ομάδα του Cinobo με έμπνευση τον μυσταγωγικό χαρακτήρα του ιστορικού χώρου του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου δημιουργήθηκε για να αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια, και που αποτελεί ένα σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα βιομηχανικό μνημείο. Το κτίριο Νέο Υδαταέριο, είναι μία αυτόνομη μονάδα παραγωγής ενέργειας με μοναδική βιομηχανική αισθητική, ενώ ο μηχανολογικός του εξοπλισμός, που χρονολογείται το 1930, διατηρείται σχεδόν ακέραιος και επιβάλλει την παρουσία του καθ’ ύψος. Από το 2013 λειτουργεί σαν χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προβολών αρχειακού υλικού, διατηρώντας «ζωντανά» τα στοιχεία που μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία μέχρι και σήμερα.

Το Cinobo, το εγχείρημα που ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας από μία ομάδα νέων ανθρώπων που ήθελαν να κάνουν διαθέσιμο το καλύτερο σινεμά από όλο τον κόσμο, σήμερα επιλέγει και διαθέτει ταινίες τόσο μέσω της streaming πλατφόρμας του όσο και στις αίθουσες, κάνοντας τη ζωή μας κινηματογραφική. Αυτήν τη φορά, εμπνέεται από το εργοστάσιο φωταερίου και την ακόμα παλλόμενη παρουσία των ανθρώπων του, επιλέγοντας επτά αγαπημένες ταινίες όλων των ειδών που αντανακλούν την ιδιαίτερη αυτή αύρα επί της μεγάλης οθόνης. Ιστορίες ανθρώπων και μηχανών σε τροχιά, μέσα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις και στα εργοστάσια που μπορεί να μην ορθώνονται σε ψηλά επιβλητικά κτίρια, αλλά έχουν εμφυσήσει την πνοή τους σε κάθε έκφραση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι ταινίες «Πεσμένα Φύλλα», «Πώς να Ανατινάξετε έναν Αγωγό», «Titane», «Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου», «Έκπτωτοι Άγγελοι», «Νήμα» και «Αγελάδα» έρχονται από το Cinobo και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στη σειρά κινηματογραφικών προβολών «Σινεμά στο Υδαταέριο» για να ταξιδέψουν τους θεατές σε επτά ιστορίες όπου η ζωή στη σύγχρονη πόλη μοιάζει με ατελείωτη γραμμή παραγωγής και οι καθημερινές ιστορίες ερώτων, χωρισμών, αποκλίσεων και ανατροπών διαπλέκονται με το επιβλητικό βιομηχανικό περιβάλλον.

Προπώληση εδώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08