ΤΡΙΤΗ 22.07.2025 01:13
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν δύο 24χρονοι για διαδικτυακές απάτες - Προσπάθησαν να αρπάξουν περίπου 355.000 ευρώ

01.04.2024 16:34

Δύο νεαροί προφυλακίστηκαν για απάτες μέσω του Διαδικτύου, από τις οποίες φαίνεται να αποκόμισαν, ή αποπειράθηκαν να αποκομίσουν, περίπου 355.000 ευρώ. Πρόκειται για δύο 24χρονους, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Πώς δρούσαν

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 26 περιπτώσεις απάτης (22 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα) που τελέστηκαν την περίοδο 2022/23. Για να πετύχουν την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, στοιχεία και κωδικούς τούς οποίους προμηθεύονταν προηγουμένως από το Dark Web (σκοτεινό δίκτυο).

Απολογούμενοι στην ανακρίτρια οι δύο προφυλακιστέοι φαίνεται να αποδέχθηκαν μέρος των πράξεών τους, ενώ, κατά πληροφορίες, ανέφεραν ότι έχουν αποζημιώσει κάποια από τα θύματά τους.

Διαβάστε επίσης:

Βία ανηλίκων: Πάνω από 10.500 παιδιά στην παρανομία το 2023 – Aυξητική η τάση συμμετοχής κοριτσιών σε συμμορίες

Συναγερμός σε τραπεζικό κατάστημα στην Ιωνία – Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο

Τροχαίο στην Καλλιθέα: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε πεζή – Νεκρή η οδηγός, στο νοσοκομείο και η συνοδηγός

ΤΡΙΤΗ 22.07.2025 01:13
Exit mobile version